Scena

TRADICIJA: Festival zabavne glazbe Split 2017. u izravnome prijenosu na HRT-u

Dodjelu nagrade za hit godine vodit će Iva Šulentić i Duško Ćurlić, a završnicu festivala Uršula Tolj i Duško Ćurlić. Prijenos Festivala zabavne glazbe Split 2017. te javljanja Zlatka Turkalja Turkija s dodjele nagrade za hit godine Cesarica bit će moguće pratiti i na Drugome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 2) te s pomoću multimedijske usluge HRTi.

Piše: PolitikaPlus

Ovogodišnja trodnevna tradicionalna ljetna glazbena poslastica na splitskim Prokurativama počinje u četvrtak 6. srpnja koncertom Zlatana Stipišića Gibonnija. Hrvatska radiotelevizija (HRT) izravno će prenositi dodjelu nagrade za hit godine Cesarica na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) u petak 7. srpnja od 21.30 te završnicu Festivala zabavne glazbe Split 2017. u subotu 8. srpnja, također na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) od 21.45.

Dodjelu nagrade za hit godine vodit će Iva Šulentić i Duško Ćurlić, a završnicu festivala Uršula Tolj i Duško Ćurlić. Prijenos Festivala zabavne glazbe Split 2017. te javljanja Zlatka Turkalja Turkija s dodjele nagrade za hit godine Cesarica bit će moguće pratiti i na Drugome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 2) te s pomoću multimedijske usluge HRTi.

„Jako se radujem Cesarici i druženju s našim vrhunskim glazbenicima te njihovim izvedbama, a posebice divnoj splitskoj publici i njihovim gostima, koji će, sigurna sam, kao i svake godine uživati na Prokurativama. Splite, najljepši grade, vidimo se uskoro“, poručuje voditeljica Iva Šulentić.

„Već sam vodila Splitski festival i osjećam veliku radost što ću se ponovno naći na istome mjestu jer volim domaću glazbu i pogotovo manifestacije koje imaju tako dugu tradiciju. Kao dijete sam taj festival gledala s roditeljima, bio je to uvijek poseban doživljaj i uistinu s velikim veseljem dolazim u Split“, ističe voditeljica završne večeri festivala na Prokurativama Uršula Tolj.

Duško Ćurlić već jedanaestu godinu vodi završnicu Splitskoga festivala, a prošle je godine od festivalskoga vodstva dobio nagradu Galeb kao jedini voditelj koji je deset godina vodio taj festival. „Prokurative nekako imaju svoj čar, ono posebno ozračje i uistinu je lijep osjećaj dolaziti na tu pozornicu“, ističe Duško Ćurlić.

Prvoga dana manifestacije publika će imati prigodu uživati u čaroliji jednoga od naših najcjenjenijih i najboljih glazbenika na jedinstvenoj pozornici Splitskoga festivala. To će biti Gibonnijev drugi nastup u Splitu nakon koncertne promocije albuma Familija, a na Prokurativama će mu se, uz vrhunske glazbenike, pridružiti i članovi priznatoga splitskog zbora Brodosplit. Hrvatska radiotelevizija emitirat će snimku koncerta.

Nagrada za hit godine Cesarica priznanje je kojim publika glasanjem izabire najpopularniju i najuspješniju pjesmu objavljenu u izbornoj godini. Utemeljitelj nagrade je krovni savez glazbenih udruga Unison, a među četrdeset konkurenata za hit godine su pjesme Massima, Nine Badrić, Olivera, Magazina, Parnoga valjka, Petra Graše, Tomislava Bralića i klape Intrade, Jinxa i brojnih drugih.

Izravni prijenos dodjele nagrade za hit godine Cesarica na rasporedu je na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) u petak 7. srpnja od 21.30, a pjesme 57. izdanja Festivala zabavne glazbe Split 2017. bit će uživo predstavljene u subotu 8. srpnja uz izravni prijenos na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) i na Drugome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 2). Urednik televizijskoga prijenosa je Željen Klašterka, redatelj Zoran Nikolić, a producent Petar Krešimir Peras. Organizator je Dalmacija koncert, a prijenose će biti moguće pratiti i na mobilnim uređajima, tabletima i računalima s pomoću multimedijske usluge HRTi.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

SPLIT, TELEVIZIJA, HTV, HRT, SPLITSKI FESTIVAL, HIT GODINE, CESARICA