Hrvatska

BRANIMIR BUNJAC: Zaustavite ovrhu nad dječakom Cesareom

Zaštitimo interese malog Cesarea, ovo je slučaj na kojem se lomi vjerodostojnost naših institucija, ovo je ispit na kojem ne smijemo pasti, poručio je Bunjac nakon stanke u Hrvatskom saboru.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Branimir Bunjac (ŽZ) pozvao je u utorak nadležna tijela da zaustave ovrhu nad dječakom Cesareom Avenatijem, koji po odluci suda treba biti odvojen od majke Nine Kuluz i predan ocu Talijanu Alessandru Avenatiju koji će ga odvesti u Italiju.

Zaštitimo interese malog Cesarea, ovo je slučaj na kojem se lomi vjerodostojnost naših institucija, ovo je ispit na kojem ne smijemo pasti, poručio je Bunjac nakon stanke u Hrvatskom saboru.

Pozvao je saborsko Predsjedništvo da razmotri ideju talijanskih parlamentranih zastupnika o osnivanu zajedinčkog povjerenstva, a nadležna tijela da zaustave ovrhu nad Cesareom do donošenja pravorijeka po Haškoj konvenciji i dodatnih vještačenja.

Ako zahtjev iz talijanskog parlamenta dođe službeno u Hrvatski sabor naravno da će se razmotriti s primjerenom ozbiljnošću, ističe Irena Petrijevčanin Vuksanović (Klub HDZ-a) i poručuje da će Sabor, odnosno Klub učiniti sve što mogu, odnosno neće učiniti ništa protivno dobrobiti dječaka Cesarea.

HDZ-ova zastupnica upozorava da taj slučaj ima dvije strane – ljudske i zakonodavnu. S ljudske ovo je ogromna trauma koju ni jedno dijete ne bi smjelo doživjeti, no istodobno, kako osporiti zakonodavnu stranu i činjenicu da imamo pravomoćnu presudu i talijanskog i hrvatskog suda, kaže zastupnica i poručuje da se protiv odluke suda mora boriti samo na sudu.

Majka djeteta treba, trebala je i mora iskoristiti baš sve pravne mogućnosti koje su joj na raspolaganju, kaže Petrijevčanin Vukasanović i naglašava da je šteta za dijete već učinjena, te se boji da će dječaku trebati pomoć da psihički preživi sve u čemu se našao.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

CESARE AVENATI, SPLIT, SABOR, NINA KULUZ, ŽIVI ZID, BRANIMIR BUNJAC, ITALIJA