Hrvatska

Radnici navodno zbrinuti: U sljedećih mjesec dana zatvoriti će se 27 trgovina Konzuma malog tipa, s najviše pet zaposlenika

Piše: PolitikaPlus

Predsjednica Sindikata trgovine Zlatica Štulić najavila je kako će se u sljedećih mjesec dana zatvoriti27 trgovina Konzuma malog tipa, s najvišepet zaposlenika.

Dio radnika iz tih trgovina bit će prebačen u druge trgovine poput onih na obali, s obzirom na to da za njih postoji potreba zbog sezone. Postoji i mogućnost da će u slučaju da te trgovine budu dane u najam drugim tvrtkama i zaposlenici biti prebačeni u ta poduzeća, objasnila je Štulić u razgovoru za Jutarnji.

Sukladno kolektivnom ugovoru radnici prilikom zatvaranja trgovina trebali biti zbrinuti, s obzirom na to da je propisan otkazni rok, kao i pravo na otpremninu. Štulić ističe kako su u Sindikatu svjesni toga da se radi o izvanrednoj situaciji, no da se zasad normalno radi.

Sindikat za sada nema informaciju koliko bi se trgovina prilikom procesa restrukturiranja zatvorilo, no Slavko Ledić, predsjednik Uprave Konzuma, u srijedu je najavio da bi se brojka mogla kretati između 80 i 100.

Ante Ramljak, izvanredni povjerenik za Agrokor, najavio je da će uz smanjenje neprofitabilnih trgovina, istovremeno raditi na otvaranju novih, tako da je moguće da se i u njima zaposli dio radnika.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ante ramljak, trgovine, agrokor, konzum, slavko ledić