Turizam

HRT: U novoj ljetnoj emisiji turizam.hrt putujemo obalom, otocima i hrvatskom unutrašnjošću

Pregled turističkih novosti i zanimljivosti povezanih s udarnim dijelom sezone te novi turistički kapaciteti na poluotoku Pelješcu i otoku Korčuli teme su prve emisije koja je na rasporedu 23. lipnja na Prvome programu HTV-a u 20.00.

Piše: PolitikaPlus

Hrvatska turistička svakodnevica i perspektiva našega turizma bit će predstavljeni u okviru nove ljetne turističke emisije turizam.hrt. Od 23. lipnja svakoga petka na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) nakon središnjega Dnevnika gledatelji će u polusatnoj emisiji moći pratiti sve aktualnosti povezane s hrvatskom turističkom ponudom.

Emisiju će naizmjenično uređivati i voditi Senka Mošnja i Ivica Đuzel. Poput Turističke klase koja se cijele godine prikazivala na Četvrtome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 4) i turizam.hrt otkrivat će najzabavnija ljetovališta, pratiti najvažnija turistička zbivanja uz obalu i na otocima, ali i u hrvatskoj unutrašnjosti.
 
„Nije nam cilj držati predavanja gledateljima, nego živjeti turizam, sagledavati lijepe i ne baš lijepe strane turizma te, naravno, pohvaliti ono što je dobro, ali i upozoriti na ono što je loše“, ističe urednik i voditelj Ivica Đuzel. Najavljuje da će turizam.hrt pratiti ritam zbivanja na Jadranu i u unutrašnjosti te da će obilaziti najprivlačnija mjesta. „Zadržat ćemo ozbiljan pristup temama i raditi turistički angažirane priče“, pojašnjava urednik iz HRT-ova centra u Splitu Ivica Đuzel.
 
„To je emisija koja već itekako ima svoju publiku jer se emitirala kao Turistička klasa, ali od ove su sezone urednici pojačali nastojanja za većom prisutnošću na društvenim mrežama, pa je i naziv emisije prilagođen novoj, budućoj publici. Želimo našim gledateljima pokazati kako živjeti turizam, kako rasti uz tu perspektivnu gospodarstvu granu i graditi imidž na svjetskome turističkom tržištu“, ističe urednica emisije iz HRT-ova centra u Puli Senka Mošnja.
 
U prvoj emisiji, koja će se emitirati u petak 23. lipnja, ekipa će posjetiti poluotok Pelješac i otok Korčulu. Povod je zanimljiv – ondje su, naime, otvoreni novi turistički kapaciteti. Cilj je ljetnih polusatnih turističkih emisija izazvati pozitivne reakcije i potaknuti što više ljudi da pridonesu promjeni svijesti i aktivnomu osmišljavanju naše turističke budućnosti te ih potaknuti na razmišljanje o ulozi turizma danas i sutra.
 
Emisiju turizam.hrt gledatelji mogu pratiti svakoga petka na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) s početkom u 20.00, a bit će dostupna i s pomoću multimedijske usluge HRTi.
 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

TURIZAM.HRT, TURIZAM, HTV, HRT, LJETO