Kultura

PREKO SEDAM MORA, PREKO SEDAM GORA: Pozivamo vas na zagrebačku premijeru Kazališne družine Pinklec

Piše: PolitikaPlus

Pozivamo vas na zagrebačku premijeru Kazališne družine Pinklec PREKO SEDAM MORA, PREKO SEDAM GORA koja će se održati 22. 5. 2107. u 18 sati, u sklopu proslave 30 godina Kazališne družine Pinklec.

Režija: Anica Tomić

Dramaturgija: Jelena Kovačić

Glazba: Nenad Kovačić i Aurwa AlYoussef

Violina: Lucija Stanojević

Scenografija i kostimografija: Iva Matija Bitanga

Oblikovanje rasvjete: Neven Taradi

Igraju: Karolina Horvat, Tena A. Torjanac, Bruno Kontrec, Mario Jakšić, Davor Dokleja, Igor Baksa

O predstavi: Posljednje dvije godine svjedoci smo jedne o najvećih civilizacijskih kriza suvremenog doba. Izbjeglička kriza zatekla nas je nespremne i stavila na kušnju našu spremnost da pomognemo i pokrenemo sve naše ljudske potencijale kako bi istinski prepoznali i prihvatili drugog. Među brojnim izbjeglicama nalazi se i veliki broj maloljetne djece koja bježe od rata i progona. Velik broj njih putuju bez pratnje i nalaze se na najneizvjesnijem putu svog života. Njihovo djetinjstvo zauvijek je prekinuto.

Predstava PREKO 7 MORA, PREKO 7 GORA na scenu dovodi upravo njihove priče. Temeljena na dokumentarnim materijalima, predstava priča priču o putovanju u bolji život, prema nesigurnom i neizvjesnom cilju. Putovanje je to na kojem oni koji se na njega odluče ostaju bez svega osim svog vlastitog života. Ova  predstava pokušava im vratiti pravo na to da ispričaju svoje priče. Priča ih  upravo kroz pogled djeteta, koji bez obzira na sve još uvijek pokušava zadržati pravo na igru, na igračke i bajke, na djetinjstvo. No istovremeno nas podsjeća koliko je malo potrebno kako bismo prepoznali drugog.     

Trajanje: 50 minuta

Dob: 6 +

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

kazalište pinklec