Zagreb

ZET: Izmjene u tramvajskom i autobusnom prometu

Hod za život, Bukovačka, Mihaljevac, Sljeme

Piše: PolitikaPlus

Manifestacija "Hod za život", koja će se u užem gradskom središtu održati u subotu, 20. svibnja, uvjetuje posebnu regulaciju prometa.

Sudionici će se na Trgu dr. Franje Tuđmana okupljati od 10 sati, a polazak povorke prema središnjem gradskom trgu najavljen je u 11 sati.

Iz sigurnosnih razloga, prekid tramvajskog prometa Ilicom, od Trga dr. Franje Tuđmana do Trga bana Josipa Jelačića, očekuje se od 10.45 do 12 sati.


Tramvajske linije koje uobičajeno prometuju središnjim gradskim trgom, do svojih uobičajenih trasa vozit će obilazno preko Glavnog kolodvora.

Cijenjene putnike molimo za razumijevanje,a stručne službe ZET-a će u suradnji s policijom koordinirati promet kako bi se osigurala čim kvalitetnija prometna povezanost. 


***

Zbog izgradnje Spojne ceste između Ulice Prilesje i Bukovačke ceste, u subotu, 20. svibnja, od 8 do 20 sati, autobusna linija 227 Svetice - Gornji Bukovac - Jazbina - Bliznec prometovat će izmijenjenom trasom u oba smjera.


Sa terminala Svetice, autobus će vozit Bukovačkom cestom, Jurjom vesi, Ulicom Oboj i dalje uobičajenom trasom.


Iz smjera Blizneca, autobus će voziti uobičajenom trasom do Jurje vesi i nastaviti Bukovačkom cestom do terminala Svetice.


Za vrijeme posebne organizacije neće se koristiti obostrana autobusna stajališta Prilesje i Prilesje - Šuma.

Autobus će se u oba smjera zaustavljati na stajalištu Bukovačka 8, a obostrano stajalitšte Oboj - Jurja ves privremeno će biti izmješteno sjevernije u odnosu na postojeću lokaciju. 


***

S ciljem pružanja čim kvalitetnije usluge javnoga prijevoza za korisnike izvanredne autobusne linije 140 Mihaljevac - Sljeme, uvode se dodatni polasci sa Mihaljevca i Sljemena.


Autobus će od ponedjeljka, 22. svibnja, sa Mihaljevca polaziti u 19 sati, a sa Sljemena, odnosno Tomislavova doma, u 20 sati.


Počevši od subote i nedjelje, 27. i 28. svibnja, autobus će sa Snježne kraljice, umjesto u 14.45, polaziti u 14.30 sati, a iz Tomislavova doma će umjesto u 15.15, polaziti u 15 sati.  


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

autobus, ZAGREB, GRAD ZAGREB, ZET, tramvaj