Hrvatska

HAK: Na A2 kod čvora Jankomir vozi se u koloni od oko 3 km

Piše: PolitikaPlus

Zbog pojačanog prometa u zoni radova na autocesti A2 Zagreb-Macelj, prije čvora Jankomir u smjeru istoka, vozi se u koloni od oko 3 km.

Zbog opasnosti od naleta na životinju na autocesti A1 između čvorova Gornja Ploča i Sveti Rok, oko 209. km, vozi se uz ograničenje brzine (na dionici ima i magle).

Zbog opasnosti od naleta na divljač na autocesti A1 na dionici naplata Lučko-čvor Donja Zdenčina, između 6. i 7. km, vozi se uz ogreničenje brzine.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u Lici. Na autocesti A1 magle ima između čvora Gospić i tunela Sveti Rok. Vozačima savjetujemo da prilagodimo brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac, zbog košnje trave, zatvoren je pretjecajni trak na dionicama:

  • između naplate Bregana i čvora Sveta Nedelja, od 1. do 9. km u smjeru Lipovca;

  • između naplate Zagreb istok i čvora Ivanić Grad, od 58. do 63. km u smjeru Lipovca.

Na državnoj cesti Lipik-Novska (DC47) zbog radova na klizištu Jagma, vozi se jednim trakom, naizmjence, a 18. svibnja od 07:00 do 19:00 sati cesta će biti zatvorena za sav promet.

Do 14. srpnja na dionici državne ceste DC1 u Kninu, zbog sanacije mostova Bulin 1 i Bulin 2, vozit će se naizmjence, jednim trakom, a zabranjen je promet vozilima čija ukupna masa prelazi 5 tona. Obilazak za autobuse: Knin-DC33-Vrbnik-ŽC6056-Oklaj-ŽC6055-DC59-Očestovo-DC1, a za teretna vozila: Knin-DC33-Drniš-Tromilja-DC56-Skradin-Bribirske Mostine-DC59 Kistanje-Očestovo-DC1.

Pojačan je promet teretnih vozila na izlasku na graničnim prijelazima: Bajakovo i Pasjak.

Trajekti i katamarani plove redovito.

U nedelju 21.05.2017. katamarani na linijama Ist - Molat - Zadar i Brbinj - Božava - Zverinac - Sestrunj - Rivanj - Zadar plovit će prema izmijenjenom redu plovidbe.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

GRANIČNI PRIJELAZI, PROMET, HAK