Hrvatska

ODLAZAK ČUVENOG KVIZOMANA: Preminuo Mirko Miočić

Najpoznatiji hrvatski kvizoman rođen je 23. srpnja 1956. u Rtini u Zadarskoj županiji. Prvi put se pojavio u kvizu ‘Tri, dva, jedan, ali vrijedan’ 1972. godine, kao 17-godišnjak i osvojio drugo mjesto.

Piše: PolitikaPlus/HRT

U 61. godini u zadarskoj Općoj bolnici preminuo je Mirko Miočić. Sudionik brojnih kvizova iz javnosti se povukao kao jedan od lovaca u našem kvizu Potjera, javlja HRT.

Mirko Miočić  povukao se iz javnosti u ožujku prošle godine kada su mu zbog posljedica šećerne bolesti liječnici zadarske bolnice na jednoj nozi amputirali potkoljenicu a na drugoj stopalo. Nakon toga se više od godinu dana liječio u Zagrebu. Prije tjedan dana zbog narušenog zadravstvenog stanja javio se u Opću bolnicu Zadar.

Mirko se zadnji put pojavaio na televiziji prije šest dana, kada se telefonski uključio u slavljeničko 500. izdanje kviza Potjera. Svi su se nadali kako će Mirko od jeseni ponovno biti dio Potjere. 

Najpoznatiji hrvatski kvizoman rođen je 23. srpnja 1956. u Rtini u Zadarskoj županiji. Prvi put se pojavio u kvizu ‘Tri, dva, jedan, ali vrijedan’ 1972. godine, kao 17-godišnjak i osvojio drugo mjesto.

Tijekom kviza "Tko želi biti milijunaš" bio je najčešće pozivani "džoker zovi", pa su zbog njega mijenjana pravila, pa je isti "džoker" mogao natjecateljima pomoći samo tri puta u sezoni.

Miočić je 1983 bio pobjednik cjelogodišnje serije "Kviskoteke". Bio je odabran i u društvo najboljih natjecatelja tog kviza svih vremena, no u konačnom natjecanju podijelio je treće mjesto s Jasenkom Stanišić, dok su prva dva mjesta podijelili Radoslav Dodig i Robert Pauletić.

Uspješno je sudjelovao u mnogim kvizovima i igrama asocijacije: 3,2,1, Diplomac, Izazov, Upitnik i Jackpot.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

SMRT, ODLAZAK, KVIOZOMAN, KVIZ, HRT, MIRKO MIOČIĆ