Hrvatska

VLADA: Plenković izrazio sućut obiteljima poginulih u havariji kod Dubrovnika

Podsjetio je kako je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković od srijede ujutro bio u Dubrovniku te kazao kako su informacije koje stižu nakon akcije traganja vrlo loše.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Premijer Adrej Plenković izrazio je u četvrtak sućut obiteljima poginulih u teškoj pomorskoj havariji koja se dogodila u srijedu kod Dubrovnika, te žaljenje zbog trostrukog ubojstva u Šibeniku.

"Želio bih izraziti sućut obiteljima svih poginulih u u teškoj pomorskoj havariji koja se dogodila kod Dubrovnika. To je velika nesreća, nezapamćena u posljednjih nekoliko godina", rekao je premijer na početku sjednice Vlade.

Podsjetio je kako je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković od srijede ujutro bio u Dubrovniku te kazao kako su informacije koje stižu nakon akcije traganja vrlo loše.

"Žao nam je da je do takvog velikog nesretnog slučaj došlo", rekao je Plenković i podsjetio da je do nesreće došlo kada je brod lučke kapetanije u najboljoj namjeri išao pomoći ugroženom pacijentu.

"Dogodila se ta havarija koja je odnijela nekoliko ljudskih života. Upućujemo svi zajedno sućut obiteljima i vjerujemo da će istraga pokazati zbog čega se to dogodilo i tko za to snosi odgovornost", poručio je.

Tri osobe su poginule, a za četiri se još traga u teškoj pomorskoj nesreći koja se dogodila u utorak u 21,20 sati u Koločepskom kanalu, gdje se gumena brodica s devetero ljudi sudarila sa brodom Danče iz sastava Lučke kapetanije Dubrovnik, koji je u tom trenutku obavljao hitan medicinski prijevoz prema mjestu Sobra na otoku Mljetu.

Premijer je izrazio žaljenje i zbog trostrukog ubojstva u Brodarici kraj Šibenika, kazavši da je riječ o velikoj tragediji.

"Vidimo nekoliko situacija koje se u posljednje vrijeme događaju i moramo voditi računa o sigurnosti u Hrvatskoj na maksimalan način i nastojati kreirati društvo koje će prevenirati ovakve situacije", rekao je.

Boris Luketa (59), kojeg policija sumnjiči za trostruko ubojstvo u Brodarici, prevezen je u četvrtak u splitski Klinički bolnički centar, nakon što si je iza ponoći pucao u usta dok se nalazio u policijskom okruženju u  blizini kuće gdje su se dogodila ubojstva.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

andrej plenković, pomorska nesreća, dubrovnik, VLADA, SUĆUT