Sport

'Udruga Naš Hajduk': Političari, izvadite glavu iz pijeska, inače će doći do eskalacije!

Piše: PolitikaPlus

Nakon što je Komisija za žalbe Hrvatskog nogometnog saveza poništila jednu utakmicu suspenzije Soudaniju koju je izrekao disciplinski sudac Saša Pavličić Bekić zbog nesportskog ponašanja u 28. kola MAXtv Prve lige oglasila se i udruga Naš Hajduk čije priopćenje prenosimo u cijelosti:

Naš Hajduk u potpunosti podržava HNK Hajduk Split u borbi za poštenijim i čistijim nogometom u Hrvatskoj. Nova predstava u režiji nogometnih vlastodržaca pokazala je još jednom kako je taj cilj još daleko te da su odgovorni za trenutno stanje spremni i na najočitije načine ismijavati se široj javnosti.

Još jednom pozivamo sve relevantne institucije da se čim žurnije pozabave problemom koji je davno nadrastao sport. Također, pozivamo političare da izvade glavu iz pijeska i prestanu samo retorički pričati o ovoj problematici. Njihovo nedjelovanje te korištenje nogometa samo za dnevnopolitičke potrebe dovest će do eskalacije, nad kojom, nažalost, nitko neće imati nikakvu kontrolu. Pogotovo u situaciji gdje se nogometna močvara bez imalo srama ismijava doslovno svima: navijačima, sportskoj konkurenciji, ali i institucijama vlasti.

Još jednom apeliramo stoga prije svega na političare, koji su najodgovorniji za ovo stanje, baš kao i svi oni koji su do sada šutnjom i nedjelovanjem držali stranu krimogenoj nogometnoj močvari, da se aktiviraju dok je vrijeme.

Udruga Naš Hajduk

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

maxtv prva liga, hns, udruga naš hajduk