Kultura

KINO EUROPA: Novo na programu: 'Mali gangster'

Jedanaestogodišnji Rik stalna je meta zajedljive djece iz susjedstva, a njegov tata – koji bi, kako smatra Rik, ovom maltretiranju trebao stati na kraj – izgubljen je slučaj.

Piše: PolitikaPlus

Ovog vikenda, u sklopu Kina Bibijada - programa za djecu i mlade, ne propustite film 'Mali gangster' (2015.) nizozemskog redateljaArnea Toonena, šarmantnu i zabavnu komediju o odnosu oca i sina temeljenu na istoimenom uspješnom romanu za djecu autorice Marjon Hoffman.

Jedanaestogodišnji Rik stalna je meta zajedljive djece iz susjedstva, a njegov tata – koji bi, kako smatra Rik, ovom maltretiranju trebao stati na kraj – izgubljen je slučaj. Kako bi stao na kraj zadirkivanju Rik iz temelja mijenja svoj styling i predstavlja se kao sin mafijaša. Film je dobitnik nagrade dječjeg žirija i nagrade publike na ovogodišnjemKinoKino - međunarodnom filmskom festivalu za djecu.

Ne repertoaru i dalje možete pogledati poetični art film'Paterson' kultnog njujurškog filmaša Jima Jarmuscha, filmsku priču o vozaču autobusa i skrivenom pjesniku Patersonu iz istoimena gradića u New Jerseyu. Na programu je i'Rat', beskompromisna studija navodnog ratnog zločina uAfganistanu danskog redatelja Tobiasa Lindholma. Tu su i bajka za odrasle 'Ime: Dobrica, Prezime: Nepoznato' Srđe Penezića i 'Život kao crtić'  Rogera Rossa Williamsa, dokumentarni film o autističnom dječaku koji se izražava kroz naučene replike i situacije iz omiljenih animiranih filmova.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

filmovi, KINO EUROPA, KINO