Regija

BIH: Vlasti BiH traže sastanak s čelnicima "Agrokorovih" tvrtki u toj zemlji

Piše: PolitikaPlus/Hina

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirko Šarović najavio je u ponedjeljak sastanak predstavnika vlasti u toj zemlji s članovima uprave "Konzuma", koji je u BiH registriran kao posebna tvrtka, kako bi se razmotrilo njegovo poslovanje i mogući učinak krize koja je potresla "Agrokor".

Šarović je novinarima potvrdio kako će sastanak biti održan u utorak, a sudjelovanje su najavili i predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić te ministar financija Vjekoslav Bevanda, kao i predstavnici vlade Federacije BiH.

Pozvani su predsjednik uprave "Konzuma" u BiH Tomislav Bagić, direktori još četiri tvrtke koje su dijelovi "Agrokorova" koncerna poput "Sarajevskog kiseljaka", kao i hrvatski veleposlanik u BiH Ivan Del Vechio.

Šarović je kazao kako u Vijeću ministara žele jasan uvid u stanje tvrtki koje mogu osjetiti posljedice krize u "Agrokoru", a to se odnosi kako na iznos dugovanja dobavljačima tako i na planove koji mogu imati utjecaja na status zaposlenih u povezanim tvrtkama.

Samo "Konzum" u BiH zapošljava više od pet tisuća radnika.

"Interes BiH je da 'Konzum' i druge kompanije u sastavu 'Agrokora' koje posluju u BiH stabiliziraju stanje i nastave normalno raditi", kazao je Šarović.

Vlasti u BiH nagađaju kako trenutačni dugovi tvrtki povezanih s "Agrokorom" dobavljačima u BiH iznose između 230 i 250 milijuna konvertibilnih maraka (117 do 127 milijuna eura).

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

konzum, agrokor bih, agrokor