Zagreb

GRAD ZAGREB: Predstavljanje Projekta nove atletske dvorane na Zagrebačkom velesajmu

25. travnja otvorit će se ponude za investiciju od osam milijuna kuna za uređenje ovoga prostora, a početkom svibnja i za opremu od tri milijuna kuna, istaknuo je gradonačelnik Bandić.

Piše: PolitikaPlus

Projekt nove atletske dvorane na Zagrebačkom velesajmu,  predstavili su danas gradonačelnik Milan Bandić, pročelnik GU za obrazovane, kulturu i sport Ivica Lovrić i predsjednik Zagrebačkog atletskog saveza Marko Jakopović.

Projektom je obuhvaćen dio paviljona 1 Zagrebačkog velesajma na površini od 9000 m2 na kojoj će se  smjestiti sve ono što čini dvoransku atletiku izuzevši skoka s motkom koji je predviđen u drugoj fazi izgradnje, rekao je pročelnik Lovrić. Dvorana će se sastojati od kružne atletske staze od 200 m sa četiri trake, šprinterske staze od 60 m sa šest traka, teretane sa svim sadržajima, bacališta kugle, zaletišta za skok u dalj i vis i garderoba. Pročelnik je dodao da je u tijeku i priprema arhitektonskog natječaja zatvorenog bacališta na Mladosti za one discipline koje se neće moći izvoditi ovdje.

Ovo je povijesni trenutak za zagrebačku i hrvatsku atletiku, jer jedna smo od rijetkih europskih zemalja  koja nema atletsku dvoranu, rekao je predsjednik Jakopović te dodao kako su izuzetno sretni što će sljedeću zimsku sezonu dočekati u novoj dvorani za koju je predviđeni rok izgradnje listopad 2017. Za osvajanje olimpijskih medalja u sprinterskim disciplinama izuzetno nam je važna dvorana te još jednom zahvaljujem gradonačelniku, GU za obrazovanje, kulturu i sport te Sportskom savezu Grada Zagreba.

25. travnja otvorit će se ponude za investiciju od osam milijuna kuna za uređenje ovoga prostora, a početkom svibnja i za opremu od tri milijuna kuna, istaknuo je gradonačelnik Bandić. Uz ispriku svim atletičarima što su do sada čekali izgradnju dvorane, gradonačelnik je naglasio da ćemo upravo u njoj konkurirati na europskim prvenstvima, te dodao da će izmjenom građevinske dozvole na jednoj trećini  prostora omogućiti i motkašima da skaču u vis.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Zagrebački velesajam, ZAGREB, GRAD ZAGREB, atletska dvorana