Hrvatska

OVOME NEMA KRAJA -Po peti put : Odgođena sjednica Optužnog vijeća u "aferi Revelin" protiv Vlahušića

Piše: PolitikaPlus/Hina

Sjednica Optužnog vijeća splitskog Županijskog suda u "aferi Revelin", u kojoj su za zlouporabu položaja i ovlasti, odnosno poticanje na to kazneno djelo optuženi bivši dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić i poduzetnik Lukša Franković, odgođena je po peti put, potvrdio je u četvrtak glasnogovornik suda Damir Romac.

 "Zahtjev za odgodom i ovaj put je došao je od odvjetnika drugookrivljenika. Nova sjednica je zakazana za kraj travnja", izjavio je Romac za Hinu.

 Inače, sjednica Optužnog vijeća splitskog Županijskog suda prethodno je već četiri puta odgađana. Posljednja odgoda bila je početkom ožujka, također na zahtjev obrane Lukše Frankovića.

 Prije toga, postupak je odgođen krajem studenoga prošle godine zbog zahtjeva obrane obojice osumnjičenika za izuzećem dokaza, što je odbio prvostupanjski sud, a tu odluku je pravomoćno potvrdio i Vrhovni sud krajem siječnja.

 Prva sjednica u ovom slučaju trebala je biti početkom lipnja prošle godine, no odgodu je tada zatražio bivši odvjetnik bivšeg dubrovačkog gradonačelnika Rajko Mlinarić, jer je nekoliko dana prije toga imenovan sucem Ustavnog suda, dok je druga odgoda bila u listopadu.

 Na sjednici se Uskokova optužnica može potvrditi, odbaciti ili vratiti na doradu.

 Uskok Vlahušića i Frankovića tereti za zlouporabu položaja i ovlasti, odnosno poticanje na to kazneno djelo, utaju poreza ili carine te povredu obveze vođenja poslovnih i trgovačkih knjiga.

 Vlahušića je optužen da je pogodovao Frankoviću, inače zakupcu tvrđave Revelin u kojoj je ovaj otvorio istoimeni noćni klub. Bivši dubrovački gradonačelnik, smatra tužiteljstvo, u tom je poslu napravio štetu za gradski proračun od najmanje tri milijuna kuna.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

dubrovnik, andro vlahušić, optužnica