Kultura

NAGRADNI NATJEČAJ: Evo tko je osvojio ulaznice za Ciklus Lisinski arioso PIOTR BECZALA tenor!

Darujemo 2x2 ulaznice.

Piše: PolitikaPlus

Od danas do PONEDJELJKA 27. 03. do 12.00 sati „idemo“ s nagradnim natječajem koji organiziraju Koncertna dvorana „Vatroslav Lisinski“ i portal politika+, u kojem za Ciklus Lisinski arioso PIOTR BECZALA tenor, koji će biti na programu u ČETVRTAK 30. 03. u 19.30 sati u Koncertnoj dvorani „Vatroslav Lisinski“, darujemo 2x2 ulaznice.

 

DOBITNICI NAGRADNOG NATJEČAJA SU : Margareta Gluhak i Mario Violić.

 

Sudionici nagradnog natječaja, osim točnog odgovora na postavljeno pitanje, navode TOČNO KAKO SLIJEDI:

1. ime i prezime,

2. točnu adresu (ulica/trg, kućni broj, grad/mjesto i poštanski broj),

3. e-mail adresu (obavezno), i

4. broj telefona/mobitela.

SVOJE ODGOVORE ŠALJITE NA MAIL: [email protected]

Imena dobitnika objavljujemo na portalu.

Dobitnici NEĆE posebno biti obaviješteni o načinu preuzimanja osvojenih ulaznica, koje podižu uz predočenje osobne iskaznice na dan koncerta od 18.00 sati.

 

Nagradno pitanje za Ciklus Lisinski arioso PIOTR BECZALA tenor je: Iz koje je države tenor Piotr Beczala?

 

http://www.lisinski.hr/hr/ dogadanja/lisinski-arioso- brpiotr-beczala-tenor/.

 

Ciklus Lisinski arioso
 
PIOTR BECZALA, tenor
Simfonijski orkestar HRT-a
Ivo Lipanović, dirigent
 
Program:
Orkestralni ulomci i arije iz opera Giuseppea Verdija (Krabuljni plesLuisa MillerSicilijanske večernjeAida), Giacoma Puccinija (ToscaVile), Georgesa Bizeta (Carmen), Julesa Masseneta (WertherThaïs), Francesca Cilèe (Adriana Lecouvreur), Antonína Dvořáka (Rusalka
 
„Glas Piotra Beczale takav je da ga poželite okititi odlikovanjima. U usporedbi sa sjajem toga glasa, mnogi njegovi kolege lirski tenori, iz prošlosti i sadašnjosti, zvuče poput tinjajućih svijeća.“ Tim je riječima ugledni svjetski časopis Opera News 2015. godine obrazložio svoju odluku da velikog poljskog umjetnika proglasi najboljim tenorom na svijetu. Piotr Beczala je tenorski dragulj današnje svjetske operne elite koju ciklus Lisinski arioso i u svojoj drugoj sezoni dovodi pred hrvatsku publiku s najvećih svjetskih pozornica. Maestro Ivo Lipanović za dirigentskim pultom Simfonijskog orkestra HRT-a pobrinut će se za dostojnu pratnju jednoga od najljepših opernih glasova današnjice.
 
Za jednokratno plaćanje gotovinom, 10% popusta. Za osobe s invaliditetom, uključujući osobu u pratnji (uz predočenje preslike rješenja o invaliditetu), učenike, studente, umirovljenike, članove HAK-a i MUO-a, dosadašnjim pretplatnicima ciklusa Lisinski subotom i pretplatnicima ciklusa Lisinski Arioso, skupnim posjetama (više od 15 ulaznica), 20% popusta. Za vlasnike Kulturnog pokaza HGM-a, 50% popusta. Studenti i učenici, dva sata prije koncerta uz predočenje odgovarajućeg dokumenta, mogu podignuti ulaznice po cijeni od 10 kuna. Svi popusti vrijede isključivo za kupnju jedne ulaznice, osim popusta za osobe s invaliditetom gdje popust vrijedi i za njihovu pratnju. Popusti se ne zbrajaju!