Hrvatska

SPLIT: Preminuo don Ivan Grubišić

Don Grubišić je diplomirao na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu, potom na Filozofskom fakultetu u Zadru filozofiju i sociologiju, a doktorirao na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Piše: PolitikaPlus/HRT

Poznati splitski svećenik don Ivan Grubišić preminuo je u 81. godini, u domu za umirovljene svećenike u Splitu, gradu u kojem je godinama bio jedan od omiljenih svećenika, potvrdili su iz Splitske nadbiskupije, javlja HRT.

Grubišić je diplomirao na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu, potom na Filozofskom fakultetu u Zadru filozofiju i sociologiju, a doktorirao na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Grubišić je na izborima 2011. kao kandidat Saveza za građansku i etičku Hrvatsku izabran u Sabor. Zbog političkog angažmana bila mu je izrečena kanonska kazna suspenzije svećeničkih dužnosti. Zalagao se za reviziju ugovora s Vatikanom, povratak vjeronauka u Crkve te uvođenje crkvenog poreza za građane.

U mirovinu je otišao 2011. godine kao župnik župe Svetog Roka u Splitu, koju je i sagradio. Biti svećenik nije profesija, nego zvanje, izjavio je tada don Grubušić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

katolička, odlazak, smrt, DON IVAN GRUBIŠIĆ, ivan grubišić, split, dalmacija