Svijet

WASHINGTON: McCain poziva Trumpa da dokaže tvrdnje da mu je prošle godine priskuškivan ured

U nizu poruka na Twitteru 4. ožujka Trump je optužio Obamu za prisluškivanje njegova newyorškog ureda u tjednima prije izborne pobjede u studenome.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Republikanski senator John McCain u nedjelju je pozvao američkog predsjednika Donalda Trumpa neka povuče tvrdnju da je njegov prethodnik Barack Obama prošle godine naredio da se prisluškuje njegov ured, ili neka tvrdnju potkrijepi dokazima.

"Predsjednik ima dva izbora, ili da povuče ili da potvrdi informaciju koju američki narod zaslužuje jer ako je njegov prethodnik kršio zakon ... ovdje imamo ozbiljan problem", rekao je McCain za CNN.

"Nemam razloga vjerovati da je optužba istinita", dodao je senator i bivši predsjednički kandidat. McCain je bio jedan od Trumpovih najžešćih kritičara u njegovoj stranci.

U nizu poruka na Twitteru 4. ožujka Trump je optužio Obamu za prisluškivanje njegova newyorškog ureda u tjednima prije izborne pobjede u studenome.

Trump svoje tvrdnje nije dokazao.

Obamin glasnogovornik opovrgnuo je optužbe, kao i James Clapper, bivši ravnatelj nacionalne obavještajne službe.

Michael Mukasey, bivši državni odvjetnik u doba Georgea w. Busha, rekao je da bi, ako nadzor jest proveden to moglo značiti "da ima nekih osnova vjerovati da je netko u Trump Toweru možda radio kao agent za Ruse".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

sad, amerika, JOHN MCCAIN, donald trump, barrack obama, prisluškivanje