Regija

SLOVENCI UZ TUSKA: I Cerar za produženje mandata predsjedniku Europskog vijeća Donaldu Tusku

Poljska premijerka Beata Szydlo izjavila je pri dolasku na summit da se nikakva odluka u vezi s Tuskovim mandatom ne može donijeti bez poljske suglasnosti.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Slovenija podržava produženje mandata sadašnjem predsjedniku Europskog vijeća Donaldu Tusku, izjavio je u četvrtak prilikom dolaska na zasjedanje predsjednika država i vlada EU-a slovenski premijer Miro Cerar.
 
"Svakako ću podržati produženje mandata Donaldu Tusku. On je do sada mnogo učinio za Europsku uniju, ima viziju kako se EU treba razvijati, ali i sluh za članice poput Slovenije", kazao je slovenski premijer po dolasku na sastanak, dodavši da vjeruje kako će velika većina biti za ostanak Tuska na sadašnjem položaju iako se tome protivi poljska vlada, zbog čega se može očekivati rasprava.

Poljska premijerka Beata Szydlo izjavila je pri dolasku na summit da se nikakva odluka u vezi s Tuskovim mandatom ne može donijeti bez poljske  suglasnosti.

Potporu produženju Tuskova mandata izrazile su i najutjecajnije članice EU-a, pa su se pred summit za njegov ostanak na položaju zauzeli i njemačka kancelarka Angela Merkel, te francuski predsjednik Francois Hollande.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

MIRO CERAR, eu, donald tusk, slovenija, dežela