Crna kronika

KRAĐA: Ozaljskom golubaru ubijeni i ukradeni vrijedni golubovi listonoše

Piše: PolitikaPlus/Hina

Iz nezaključanoga golubinjaka na području Ozlja u utorak je ukradeno devet golubova listonoša, a još ih je šest ubijeno, priopćila je u srijedu karlovačka Policijska uprava.

Golubinjak je bio zatvoren zasunima, ali nije bio zaključan. Oštećeni vlasnik, 33-godišnji uzgajivač golubova Željko Zeba iz Trga kod Ozlja rekao je za Hinu da je šest ubijenih golubova ostavljeno u golubinjaku, ali nema tragova koji upućuju na napad neke životinje.

 Zeba kao član Kluba uzgajivača goluba pismonoša sudjeluje na domaćim i međunarodnim natjecanjima, svi su mu golubovi prstenovani i evidentirani, a vrijednost golubova listonoša, kaže, ovisno o njihovim predispozicijama i rezultatima na natjecanjima, kreće se od nekoliko stotina do nekoliko desetaka tisuća eura.  "Zato o šteti koja mi je nanesena mogu govoriti tek okvirno. Onaj tko je ukrao golubove, ako su živi i ako ih pusti, ostat će bez njih jer će se sigurno vratiti u moj golubinjak. Ako ih pokuša prodati, izlaže se opasnosti da ga otkriju po prstenovima jer ih ne može skinuti a da im teško ne ozlijedi noge. Mi se u ovoj branši svi dobro poznajemo i vjerujem da će bilo tko od mojih kolega, ako mu netko ponudi mojeg goluba na prodaju, znati kako postupiti", rekao je Zeba.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

GOLUBI, KRAĐA