Hrvatska

ODBAČEN MATERIJAL: Na autobusnom stajalištu u Dubrovniku ostavljen sanduk sa streljivom i minama

Piše: PolitikaPlus/Hina

Na autobusnom stajalištu kraj kontejnera za otpad u Orašcu pokraj Dubrovnika, policija je u ponedjeljak pronašla i izuzela drveni sanduk s manjom količinom streljiva i minsko eksplozivnih sredstava, javila je u utorak dubrovačko-neretvanska Policijska uprava.

Oružje i mine zbrinute su prema pravilima struke, a iz dubrovačke policije navode kako je na sanduku ostavljen natpis s upozorenjem da se radi o eksplozivu, no mole građane da ne ostavljaju minsko eksplozivna sredstva na otvorenim javnim prostorima zbog sigurnosti ostalih građana, posebice djece.

''Podsjećamo da akcija 'Manje oružja manje tragedija' još traje te pozivamo građane koji još uvijek u svojim domovima imaju oružje, streljivo ili minsko-eksplozivna sredstva da ih bez straha predaju policiji koja protiv takvih osoba ne poduzima nikakve sankcije'', napominju iz policije te dodaju kako građani takva sredstva ne bi trebala sam donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja.

''Građani bi o svakoj nakani trebali obavijestiti policiju na broj 192 ili u najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način'', navodi se u priopćenju.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

streljivo, mine, dubrovnik