Hrvatska

Goran Marić: Mršić svojim izjavama pokazuje da je politički postavljen

Piše: PolitikaPlus

U Koprivnici je završena Glavna skupština dioničara Podravke na kojoj su imenovana četiri nova člana Nadzornog odbora, za čijeg je predsjednika izabran Dubravko Štimac.


U Nadzornom odboru tri predstavnika ima država, pet mirovinski fondovi, a jedan je predstavnik radnika. Za predsjednika NO je izabran Dubravko Štimac, a novi članovi su Marko Kolaković, Slavko Tešija, Luka BurilovićDamir Grbavac.

Još je upitno ostaje li na čelu Podravke, u kojoj država ima 25 posto udjela, SDP-ovac Zvonimir Mršić, kojem mandat istječe u četvrtak. Navodno bi Mršića mogao naslijediti Marko Kolaković.


U Dnevniku HTV-a  gostovao je ministar Goran Marić.
Na pitanje treba li Mršiću produljiti mandat s obzirom na dobre rezultate koje je tvrtka postigla, Marić je rekao kako će Nadzorni odbor na čelo tvrtke izabrati osobu koju smatra najkompetetnijom. A uostalom, rekao je, Mršić je svojim izjavama posljednjih dana pokazao da je upravo politički postavljen na to mjesto.

Ministar Marić izrazio je najavio je da će hrvatska i slovenska strana u ponedjeljak ili utorak potpisati sporazum postignut o Cimosu. Sve ove medijske špekulacije bile su potrebne investitoru kako bi popravio pregovaračke pozicije. Potvrdio je da je talijanski partner tražio da se u ugovor stavi stavka da DORH neće ulaziti u tvrtku u iduće dvije godine. Na to nismo mogli pristati, posao policije ne može biti dio ni jednog ugovora, rekao je Marić. Također nismo pristali na mogućnost otpuštanja radnika tvornice u Istri - i po tom pitanju smo postigli kompromis, dodao je.

Rekao je i kako bi se u državni proračun moglo sliti oko 144 milijuna kuna od prodaje udjela koje država ima u više od 100 tvrtki. Riječ je o malim udjelima.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zvonimir mršić, podravka, goran marić