Kolumne

KREŠIMIR MACAN ZA POLITIKAPLUS: U SDP-u je totalni kaos, Bernardić mora pod hitno dovesti stvari pod kontrolu

Mislim da predsjednik Vlade zasad uspješno brodi i vodi nas prema temama budućnosti ne dopuštajući da nas povremene teme iz prošlosti vrate na te stare i besplodne podjele. Ima smirujuću retoriku i ako ste pratili pozorno, takve teme mogu trajati najviše par dana, nakon toga ih zamjenjuju aktualnosti.

Piše: Mislav Miholek

Pred kraj ovoga radnoga tjedna zamolili smo komunikacijskog stručnjaka Krešimira Macana da nam prokomentira neke važnije događaje u hrvatskom javnome prostoru.

PP: Kako komentirate trenutno stanje u SDP-u?

Krešimir Macan:
Totalni kaos. Bernardić mora pod hitno uzeti uzde i dovesti stvari pod kontrolu. Vidimo da će se u suprotnom HNS potruditi da se nametne kao lider opozicije.

PP: Ivan Pernar je počeo turneju po školama. Je li dopušteno i pristojno hvatati mlade glasove na ovaj način?

Krešimir Macan: Zloupotreba maloljetnika je nešto na što svi političari, a i građani moraju paziti i Pernar će u tome morati naći dobru mjeru, jer će u suprotnom polučiti kontraefekt kod javnosti i stvarnih birača. Upravo zbog osjetljivosti te skupine, zakonodavstvo je vrlo rigorozno i nadležna tijela trebaju postupiti po prijavama. No Pernar će nas i dalje iznenađivati - kod njega nema Rubikona koji neće prijeći.

PP: Hrvatska se opet ukopala u prošlosti (Drugi svjetski rat, Domovinski rat), hoće li se ikada javni diskurs prebaciti u sadašnjost i budućnost?

Krešimir Macan: Mislim da predsjednik Vlade zasad uspješno tu brodi i vodi nas prema temama budućnosti ne dopuštajući da nas povremene teme iz prošlosti vrate na te stare i besplodne podjele. Ima smirujuću retoriku i ako ste pratili pozorno, takve teme mogu trajati najviše par dana, nakon toga ih zamjenjuju aktualnosti. Pristup za pohvalu. No, neće biti dobar ako izostanu rješenja i potezi - poput onog oko ploča u Jasenovcu. S pravom ima nezadovoljnika na obje strane.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ivan pernar, živi zid, DAVOR BERNARDIĆ, andrej plenković, hdz, krešimir macan, sdp