Scena

WASHINGTON: Tajnim, melankoličnim koncertom Springsteen se oprostio od Obame

Koncert nigdje nije bio najavljen niti bi se o njemu išta znalo da u publici nije bio jedan dugogodišnji čitatelj 'Backstreetsa'.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Bruce Springsteen privatnim se koncertom u Bijeloj kući oprostio od Baracka Obame i njegova osoblja, objavio je fanzin slavnog rockera.

Časopis i portal "Backstreets" koji godinama metodično dokumentira Springsteenove nastupe, objavio je da je Boss 12. siječnja odsvirao akustični koncert za dvjestotinjak ljudi u istočnoj sobi Bijele kuće. Među njima su bili Barack i Michelle Obama i članovi predsjedničke administracije.

Koncert nigdje nije bio najavljen niti bi se o njemu išta znalo da u publici nije bio jedan dugogodišnji čitatelj "Backstreetsa".

Ozračje je bilo "melankolično", napisao je sudionik događaja. "Čitavo vrijeme koncerta osjećalo se da nešto završava".

Springsteen je odsvirao 15 pjesama, među kojima i "Born in the USA".

"Bila je to skromna, tiha Bruceova zahvala predsjedniku Obami, osoblju i njihovim obiteljima. Nije bilo pompe, ceremonije, novinara. Samo on, gitara i pjesme", napisao je sudionik događaja.

Springsteen, čiji je katalog prepun političkih pjesama, podržavao je Obamu u njegovim kampanjama, a svirao je i za Hillary Clinton.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

barrack obama, bijela kuća, Bruce Springsteen, washington