Hrvatska

HAK: STANJE U PROMETU: Mokri su ili vlažni te skliski kolnici u većem dijelu zemlje, a snijeg i kiša mjestimice usporavaju promet u Gorskom kotaru

Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Piše: PolitikaPlus/HAK

Zbog kvara teretnog vozila na riječkoj obilaznici (A7) na 20. km u smjeru GP Rupa zatvoren je zaustavni trak u duljini od 50 m.

Mokri su ili vlažni te skliski kolnici u većem dijelu zemlje, a snijeg i kiša mjestimice usporavaju promet u Gorskom kotaru. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Jak vjetar povremeno i mjestimice puše na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Ravna Gora i Vrbovsko, a zbog snijega nošenog jakim vjetrom vozi se usporeno između tunela Pod Vugleš i Čardak.

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu, na cestama:
u Lici:

    DC42 u mjestu Poljanak (g.ž.KA - g.ž.LS),
    DC218 GP Užljebić-Dobroselo-Mazin-Bruvno,
    ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac, ŽC5199 Šušanj-Štirovača, županijska cesta ŽC5203 Brotnja-Srb-Sučević, sve lokalne i županijske ceste ceste na području Ličko-senjske županije.

u Dubrovačko-neretvanskoj županiji:

    DC8 Jadranskoj magistrali GP Zaton Doli-Slano-Dubrovnik-Cavtat-GP Karasovići;
    DC420 Sustjepan-luka Gruž.

Do 20. siječnja 2017.god. do 16,00 sati zatvorena je državna cesta DC64 na dionici Kršan (raskrižje DC64/DC500)-Vozilići, zbog radova. Obilazak: Kršan-Nedešćina-Štrmac, a za vozila iznad 6 tona: Pazin-Žminj-Barban-Labin.

Zbog radova na autocesti A2 Zagreb-Macelj kod čvora Zaprešić u oba smjera, vozi se jednim trakom, usporeno.

Za sav promet (zbog radova) zatvorene su ceste:

    DC1 kroz Lučko i Stupnik (od raskrižja s Ventilatorskom ulicom do raskrižja s Ulicom Svetog Benedikta);
    DC6 na dionici Glina-granični prijelaz Dvor (obilazak: Glina (DC37)-Petrinja-Hrvatska Kostajnica-Dvor);
    DC34 Valpovo-Josipovac u naselju Petrijevci.

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama:

    DC1 u naselju Tušilović te Sinj-čvor Klis Grlo u Dicmu;
    DC24 Bračak-Bedekovčina;
    DC28 čvor Cugovec-Sveti Ivan Žabno i Novi Glog-Kenđelovac;
    DC29 u mjestu Mače;
    DC8 Jadranskoj magistrali: između Kaštel Starog i Kaštel Gomilice, u Podstrani, na dionici Zaton Doli-Bistrina i kod raskrižja Srebreno,
    DC75 na južnoj obilaznici Poreča na dionici Vrvari-Bijela;
    DC225 Zaprešić-Prigorje Brdovečko u Zaprešiću;
    DC423 na raskrižju Osječke ulice i Ulice Nikole Šubića Zrinskog (DC423) u Slavonskom Brodu;
    DC303 Rovinjsko Selo-Brajkovići-Kurili.

Podsjećamo vozače da je od 15. studenog 2016. do 15. travnja 2017. obvezna zimska oprema na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj. Pod zimskom opremom za vozila najveće dopuštene mase do 3,5t podrazumijevaju se zimske gume (M+S) na svim kotačima ili ljetne gume s najmanjom dubinom profila od 4 mm i s lancima za snijeg koji se postavljaju na pogonske kotače.