Hrvatska

URED PREDSJEDNIKA HRVATSKOGA SABORA: Petrov je upozoravao na zaštitu nacionalnih interesa

Priopćenje iz Ureda predsjednika Hrvatskoga sabora potpisala je predstojnica Ureda predsjednika Sabora Petra Mandić.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Iz Ureda predsjednika Hrvatskoga sabora potvrđeno je da je Mandatno-imunitetnom povjerenstvu uručen zahtjev privatnog tužitelja Tomislava Karamarka, kojeg zastupa opunomoćenik Ivo Brkić, za odobrenje vođenja kaznenog postupka protiv predsjednika Sabora Bože Petrova, no, kako je priopćeno, ne mogu davati izjave "koje bi se mogle protumačiti kao pokušaj utjecanja" na odluku tog povjerenstva.

"Predsjednik Hrvatskoga sabora Božo Petrov u mnogim je medijskim istupima upozoravao na zaštitu nacionalnih interesa i interesa građana, ukazujući pritom na društvene anomalije koje su uključivale i neke kriminalne radnje, smatrajući kako je potrebno provesti promjene u političkom sustavu, funkcioniranju države i društva općenito", stoji u priopćenju iz Ureda predsjednika Hrvatskoga sabora u vezi s medijskim napisima o tužbi za klevetu  T. Karamarka protiv predsjednika Sabora  Petrova.

Kako se navodi u priopćenju, "takvim djelovanjem je sigurno oformljena grupa neistomišljenika, kao i pri bilo kojem drugom pitanju od javnog interesa, a koji svoje privatne interese imaju pravo iznijeti pred nadležnim institucijama koje će potom mjerodavno procijeniti o budućim koracima i odlukama",

Priopćenje iz Ureda predsjednika Hrvatskoga sabora potpisala je predstojnica Ureda predsjednika Sabora Petra Mandić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

tomislav karamarko, most, URED PREDSJEDNIKA HRVATSKOGA SABORA, božo petrov