Scena

Clooney javno podupro Meryl Streep: Nadam se da Trump neće sve uništiti

Nisam glasao za njega, ne podupirem ga i mislim da nije dobar izbor za ovu zemlju. Možemo se samo nadati da neće sve uništiti....

Piše: PolitikaPlus/Hina

Glumac George Clooney javno je podupro kolegicu Meryl Streep i njezin nadahnuti govor na dodjeli Zlatnih globusa u kojemu je na suptilan način kritizirala novoizabranoga američkog predsjednika Donalda Trumpa, ne spomenuvši pritom njegovo ime, piše Guardian.

Trump je nakon toga na Twitteru glumici poručio da je jedna od "najprecjenjenijih holivudskih glumica".

Politički i humanitarno angažiran glumac iskoristio je promociju Netflixova dokumentarnog filma o sirijskim volonterima o kojima kani snimiti dugometražni film, pokazavši da razmišlja na sličan način kao Streep. 

"Ne biste li vi trebali voditi ovu zemlju?", upitao je Clooney, misleći pritom na Trumpa. 

Nakon Jeffersona, Lincolna, Roosevelta i Kennedyja, Americi se "baš nije posrećilo s Bushem", a sada će se slično dogoditi i u Trumpovu mandatu, smatra Clooney. 

"Nisam glasao za njega, ne podupirem ga i mislim da nije dobar izbor za ovu zemlju. Možemo se samo nadati da neće sve uništiti. Ja ne mogu mijenjati politiku, no mogu upozoriti na neke važne stvari i u tome pomoći kolegama iz svijeta filma", kazao je Clooney. 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Meryl Streep, george clooney, donald trump