Hrvatska

DRAMA U PARTIJI: Optužbe,teška riječi i svađe SDP-ovaca!

Danice Juričić, ti si glasnogovornica stranke. Tvoji postovi izražavaju otvorenu netrpeljivost prema vodstvu stranke. Time pokazuješ da posao za koji si plaćena ne radiš i očito ne želiš raditi...

Piše: PolitikaPlus

Visina plaće glasnogovornice SDP-a Danice Juričić Spasović koja se učlanila u Novi sindikat osnovan u SDP-u Hrvatska postala je glavna tema rasprava među SDP-ovcima na društvenim mrežama, a zbog pristupanja sindikatu prozvala ju je i Željka Antunović, pa i drugi SDP-ovci.

Rasprava je pokrenuta u zatvorenoj grupi SDP-a na društvenoj mreži Facebook, a prepisku je potaknuo status Marka Mataje, SDP-ovca iz Primorsko-goranske županije, koji je napisao:

“Lijepo je da se osniva sindikat koji bi trebao štiti plaće od 10.000 do 17.000 kuna neto. Samo mi je žao što u Hrvatskoj možda 5 posto aktivnog stanovništva raspolaže mjesečno tim iznosom”, prenosi Jutarnji, koji je objavio snime zaslona ove prepirke.

Na taj status reagirala je, među ostalima, glasnogovornica SDP-a Juričić Spasović rekavši da je bila jednako plaćena kao članica Sindikata novinara Hrvatske.

“Bilo nas je tamo i s bitno većim plaćama, ali nije bilo riječi o tome da onaj s većom plaćom ima manja zakonska prava i slične gluposti.”

Mataja je, međutim, dalje otvoreno kritizira: “Kod Josipovića ti je bilo najbolje, ali pustimo to...” te dodaje: “šteta što nije bilo sindikalnog organiziranja kada se dijelilo Alexu Braunu 5 milijuna...”.

Juričić Spasović mu odgovara da je mogao “usporediti cijene nekih drugih kampanja iz 2013., pa bi došao na isto po lovi, a po rezultatima na bitno lošije. Kampanje jednostavno koštaju kao i stranka, i država itd”.

No, Mataja nije odustao: “Ali, sorry, što si ti radila ako smo na PR-ovca morali potrošiti 5,000.000 kn? Kužiš moju zabrinutost? Muka mi je.”

U raspravu se uključila i Željka Antunović, koja se također osvrnula na djelovanje glasnogovornice SDP-a.

“Danice Juričić, ti si glasnogovornica stranke. Tvoji postovi izražavaju otvorenu netrpeljivost prema vodstvu stranke. Time pokazuješ da posao za koji si plaćena ne radiš i očito ne želiš raditi. To je politički problem i nema nikakve veze sa zaštitom radničkih prava!”, poručila joj je Željka Antunović i za taj komentar dobila 37 lajkova.

Mataja je glasnogovornicu pitao kolika joj je plaća, no ona ne odgovara: “Znam kolika su mi prava. I tražit ću da se ispoštuju”. Mataja dodaje: “Ako su ti prava kao plaća, ne treba ti zaštita”.

I Jutarnjem je listu odbila dati podatak o plaći, jer više nije dužnosnica.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

plaće, sindikati, sdp