Kultura

NAGRADNI NATJEČAJ: Ulaznice za predstavu NIJE BILA PETA, BILA JE DEVETA osvojili su slijedeći dobitnici....

Od danas do PONEDJELJKA 09. 01. 2017. do podneva „idemo“ s nagradnim natječajem...

Piše: PolitikaPlus

Od danas do PONEDJELJKA 09. 01. 2017. do podneva „idemo“ s nagradnim natječajem koji organiziraju Zagrebačko Gradsko Kazalište "Komedija" i portal politika+, u kojem za izvedbu nove hit-predstave ZGK „Komedija“ NIJE BILA PETA, BILA JE DEVETA, koja će biti na programu u PONEDJELJAK 09. 01. u 19.30 sati, u ZGK „Komedija“, Kaptol 9, darujemo 2x2 ulaznice. 

 

NAGRADNI NATJEČAJ SU OSVOJILI; Krunoslava Kregar,
Krešimir Ropret

Sudionici nagradnog natječaja, osim točnog odgovora na postavljeno pitanje, navode TOČNO KAKO SLIJEDI:

1. ime i prezime,

2. točnu adresu (ulica/trg, kućni broj, grad/mjesto i poštanski broj),

3. e-mail adresu (obavezno), i

4. broj telefona/mobitela.

 

SVOJE ODGOVORE ŠALJITE NA MAIL: [email protected]

 

Dobitnici NEĆE posebno biti obaviješteni o načinu preuzimanja osvojenih ulaznica, koje podižu uz predočenje osobne iskaznice na dan predstave od 18.30 sati.  Popis dobitnika objavljujemo na portalu.

 

Nagradno pitanje za predstavu NIJE BILA PETA, BILA JE DEVETA je: Kako se zove glumac koji u predstavi NIJE BILA PETA, BILA JE DEVETA tumači lik Brune?

 

 http://www.komedija.hr/www/ repertoar/bila-je-deveta/.

Aldo Nicolaj: NIJE BILA PETA, BILA JE DEVETA, komedija
(Naslov originala: Non era la quinta, era la nona)

Prijevod: Ivo Juriša
Redatelj: Damir Mađarić
Scenografkinja: Marta Crnobrnja
Kostimografkinja: Marija Šarić Ban
Autor glazbe: Dinko Appelt

Uloge:
Eva: Mila Elegović
Bruno: Igor Mešin
Mario: Zlatko Ožbolt

Komedija premijerno postavlja tekst suvremenog talijanskog dramatičara rumunjskog porijekla Alde Nicolaja, autora tridesetak kazališnih i televizijskih djela podjednako rado igranih u autorovoj domovini kao i drugim europskim zemljama. Riječ je o jednoj od njegovih najuspješnijih komedija – dinamičnoj ljubavnoj zavrzlami s ljubavnim trokutom i zločinom u središtu u kojoj do izražaja dolazi autorov smisao za crni humor, grotesku i brojne paradoksalne komične situacije.

Gdjegod se pojavi “ljupka aždaja” Eva, muškarci zaboravljaju na svoju pamet i postaju nemoćne marionete.To iskustvo prolazi i Bruno, ambiciozni prevoditelj koji je svoju slobodu volio sve do dana kada mu na plaži priđe atraktivna Eva. Jedan poljubac dovoljan je da Bruno postane zaslijepljen od ljubavi prema toj ženi. Ona je razorna prirodna pojava, kada voli,voli apsolutno. Nakon što je Eva na glavu okrene Brunin stan, učini to i sa njegovim životom, tražeći novi dokaz ljubavi…


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Zagrebačko Gradsko Kazalište, kazalište, predstava