Kultura

NAGRADNI NATJEČAJ: Evo tko je osvojio 1x2 ulaznice za hit-predstavu NIJE BILA PETA, BILA JE DEVETA

Od danas do PETKA 25. 11. 2016. do podneva „idemo“ s nagradnim natječajem koji organiziraju Zagrebačko Gradsko Kazalište "Komedija" i portal Politikaplus

Piše: PolitikaPlus

Od danas do PETKA 25. 11. 2016. do podneva „idemo“ s nagradnim natječajem koji organiziraju Zagrebačko Gradsko Kazalište "Komedija" i portal politika+, u kojem za novu hit-predstavu ZGK „Komedija“ NIJE BILA PETA, BILA JE DEVETA, koja će biti na programu u SUBOTU 26. 11. u 19.30 sati, u ZGK „Komedija“, Kaptol 9, darujemo 1x2 ulaznice.

 

Sudionici nagradnog natječaja, osim točnog odgovora na postavljeno pitanje, navode TOČNO KAKO SLIJEDI:

1. ime i prezime,

2. točnu adresu (ulica/trg, kućni broj, grad/mjesto i poštanski broj),

3. e-mail adresu (obavezno), i

4. broj telefona/mobitela.

 

Dobitnik nagradnog natječaja je: Vladimir Rakoš 

 

SVOJE ODGOVORE ŠALJITE NA MAIL: [email protected]

 

Dobitnici NEĆE posebno biti obaviješteni o načinu preuzimanja osvojenih ulaznica, koje podižu uz predočenje osobne iskaznice na dan predstave od 18.30 sati.

 

Nagradno pitanje za predstavu NIJE BILA PETA, BILA JE DEVETA je: Kako se zove glumica koja u predstavi NIJE BILA PETA, BILA JE DEVETA tumači lik Eve?

 http://www.komedija.hr/www/ repertoar/bila-je-deveta/.

 

Aldo Nicolaj: NIJE BILA PETA, BILA JE DEVETA, komedija
(Naslov originala: Non era la quinta, era la nona)

Prijevod: Ivo Juriša

Redatelj: Damir Mađarić

Scenografkinja: Marta Crnobrnja

Kostimografkinja: Marija Šarić Ban

Autor glazbe: Dinko Appelt

 

Uloge:

Eva: Mila Elegović

Bruno: Igor Mešin

Mario: Zlatko Ožbolt

Komedija premijerno postavlja tekst suvremenog talijanskog dramatičara rumunjskog porijekla Alde Nicolaja, autora tridesetak kazališnih i televizijskih djela podjednako rado igranih u autorovoj domovini kao i drugim europskim zemljama. Riječ je o jednoj od njegovih najuspješnijih komedija – dinamičnoj ljubavnoj zavrzlami s ljubavnim trokutom i zločinom u središtu u kojoj do izražaja dolazi autorov smisao za crni humor, grotesku i brojne paradoksalne komične situacije.

Gdjegod se pojavi “ljupka aždaja” Eva, muškarci zaboravljaju na svoju pamet i postaju nemoćne marionete.To iskustvo prolazi i Bruno, ambiciozni prevoditelj koji je svoju slobodu volio sve do dana kada mu na plaži priđe atraktivna Eva. Jedan poljubac dovoljan je da Bruno postane zaslijepljen od ljubavi prema toj ženi. Ona je razorna prirodna pojava, kada voli,voli apsolutno. Nakon što je Eva na glavu okrene Brunin stan, učini to i sa njegovim životom, tražeći novi dokaz ljubavi…

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

portal politikaplus, gradsko kazalište komedija, predstava