Hrvatska

POTPORA HDZ-u: Branko Hrg: Očekujem da će predsjednica dati mandat Plenkoviću za sastavljanje vlade

'Dao sam potpis Plenkoviću, očekujem da će ih biti dovoljan broj i da će mu predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović dati mandat za sastavaljenje vlade, koja će biti stabilna i što prije početi raditi', kazao je Hrg

Piše: PolitikaPlus/Hina

Nezavisni zastupnik Branko Hrg dao je u ponedjeljak svoj potpis predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću za mandatara rekavši kako očekuje da će mu predsjednica Republike dati mandat za sastavljanje vlade.

"Dao sam potpis Plenkoviću, očekujem da će ih biti dovoljan broj i da će mu predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović dati mandat za sastavaljenje vlade, koja će biti stabilna i što prije početi raditi", kazao je Hrg novinarima nakon izlaska iz središnjice HDZ-a u kojoj je svoj potpis dao Plenkoviću. Hrg je na prošlim parlamentarnim izborima  bio 4. na HDZ-ovoj listi  za II. izbornu jedinicu.

Svoj potpis dao je i predjednik HSLS-a Darinko Kosor, koji je bio 3. na HDZ-ovoj listi za I. izbornu jedinicu. Smatra da će do 15. lsitopada biti sve dogovoreno i nakon toga će se formirati novi saziv Sabora i nova vlada. Upitan hoće li Plenković u srijedu imati dovoljan broj potpisa odgovorio je da se ne treba žuriti jer postoje ustavni i zakonski rokovi.

"Do 15. listopada će sve biti gotovo", poručio je.  

Cijelo prijepodne u središnjicu HDZ-a dolazili su saborski zastupnici te stranke koji su dali svoj potpis Plenkoviću. U stranku su uz ostale došli predsjednik Sabora Željko Reiner , zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić,   Zdravko Marić, Anton Kliman, Zlatko Hasanbegović, Tomislav Tolušić, Goran Marić, Jasen Mesić, Tomislav Čuljak, Dubravka Šuica, Oleg Butković, Tomislav Ćorić i drugi.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

HSLS, DARINKO KOSOR, HDZ, BRANKO HRG