Tvrtke

IVAN LOVRINOVIĆ: 'Podravku je nužno vratiti na popis strateških kompanija'

Nedavno smo bili svjedoci kako je Podravka na telefonskoj sjednici skinuta s popisa strateških kompanija.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Nositelj liste u IV. izbornoj jedinici koalicije Jedina opcija (Živi zid, Franak, Promijenimo Hrvatsku, Akcije mladih) Ivan Lovrinović poručio je u ponedjeljak kako se Podravka mora vratiti na popis strateški važnih kompanija jer je okosnica razvoja Koprivničko-križevačke i okolnih županija te najvažnija prehrambena industrija Hrvatske.

"Međutim, nedavno smo bili svjedoci kako je Podravka na telefonskoj sjednici skinuta s popisa strateških kompanija. Zanimljivo je da je skinuta s tog popisa pored istih onih ljudi koji nas proteklih dana, kroz medije, bombardiraju idejom da su upravo oni zaštitnici nacionalnih interesa", rekao je Lovrinović na konferenciji za novinare u Koprivnici pitajući se čije to oni interese štite.

 

Lovrinović je rekao i kako je koalicija ispred koje istupa ujedno i jedina opcija koja će Podravku vratiti na popis strateški važnih kompanija Hrvatske.

 

"Nećemo nikome dozvoliti da se igra s ovom kompanijom koju su razvijale generacije. Podravka je jedan od bisera gospodarstva ove zemlje. Ona mora biti oslobođena politike, ali se s njom ne smije igrati na način da je se prepušta hirovima tržišta, a posebno špekulanata", zaključio je Lovrinović.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

podravka, ivan lovrinović