Tehnologija

HAK: Stanje u prometu: Magla mjestimice smanjuje vidljivost

Promet putničkih vozila pojačan je na graničnom prijelazu Bregana, povremeno u oba smjera.

Piše: PolitikaPlus

Magla mjestimice smanjuje vidljivost u središnjoj Hrvatskoj, Gorskom kotaru, Lici i Slavoniji, a ima je i na dionicama autocesta A1 između Zagreba i Karlovca, tunela Mala Kapela i Sveti Rok, A3 Bregana-Lipovac između Križa i Nove Gradiške te na A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva 2.

 

Na mjestima pod maglom kolnici su vlažni i skliski. Na većini ostalih cesta promet teče bez posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi.

 

Na autocesti A4 Goričan-Zagreb do 7. rujna zatvoren je izlazni krak čvora Sveta Helena iz smjera Goričana u smjeru Bjelovara i Vrbovca te izlazni krak čvora Sveta Helena iz smjera Goričana u smjeru Svete Helene. Obilasci: iz smjera Goričana u smjeru Bjelovara i Vrbovca je čvor Komin-DC3-ŽC3288-ŽC3017-DC10, a iz smjera Goričana u smjeru Svete Helene je čvor Komin-DC3-ŽC3017-DC10.

 

Za sav promet zbog radova zatvorene su ceste: most Hambarište na DC42 Vrbovsko-Ogulin. Obilazak za vozila do 15t je lokalnom cestom LC58036 Vrbovsko-Kučaj-Okruglica, a za vozila preko 15t autocestama A1 i A6 (čvor Vrbovsko-čvor Bosiljevo 2- čvor Ogulin); DC24 Zabok-Zlatar Bistrica od Luga Zabočkog do Bedekovčine (od kraja parkirališta Opće bolnice Zabok do spoja s brzom cestom u Bedekovčini); ŽC5209 Ponte Porton-Vižinada. Obilazak:Vižinada-Tićan-Karojba-Motovun-D44 Ponte Porton.

 

Promet putničkih vozila pojačan je na graničnom prijelazu Bregana, povremeno u oba smjera.

 

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

promet, hak