Hrvatska

KOMENTAR: Tihomir Orešković: Zbog kampanje pišu laži o meni, obitelji i ljetovanju na Brijunima

'Prije dva tjedna dobio sam poruku da će biti oštrih napada na mene, pa i na moju obitelj.'

Piše: PolitikaPlus/Hina

Premijer Tihomir Orešković je u srijedu, na otvaranju sjednice Vlade, lažima nazvao sve napise "Jutarnjega lista“ o ljetovanju njega i njegove obitelji na račun državnoga proračuna, ustvrdivši da je riječ o napadima za koje je bio upozoren da će se dogoditi ako će se aktivirati u kampanji za predstojeće izvanredne parlamentarne izbore.


 Orešković je rekao kako je prije dva tjedna "dobio poruku“ da će biti oštrih napada na njega, pa i na njegovu obitelj, ako će se aktivirati u kampanji. "A vidim, po Jutarnjem listu, da je kampanja počela. Sve su to laži. Nisam znao, dok nisam pročitao danas u novinama, da ću biti dva tjedna na Brijunima“, rekao je tehnički premijer.


 "Jutarnji“, uz ostalo, piše da će Orešković krajem srpnja započeti svoj ljetni godišnji odmor s obitelji u državnoj rezidenciji vila Jadranka na Brijunima, kao i da njegova supruga s dvoje djece već više od 20 dana ljetuje u vili na Kostabeli u Rijeci, u koju je vikendima dolazio i Orešković.


 List navodi da će obitelj Orešković na Brijunima odmarati dva tjedna, a možda i mjesec dana, te da će sa sobom voditi tri kuhara i konobara iz Banskih dvora. kao i to da je Državnom uredu za upravljanje državnom imovinom (DUUDI), odnosno tvrtki Državne nekretnine, dan nalog da se vila uredi i pripremi za dolazak obitelji Orešković.


 "To je sve laž, i to je žalosno“, poručio je Orešković te izrazio uvjerenje da će građani prepoznati da je riječ o kampanji u kojoj će se "svašta pisati“.


 "Malo je žalosno da se na ovakav način šire lažne informacije. Ali to je, nažalost, što je“, rekao je tehnički premijer.


 Izvijestio je i da Vlada idući tjedan neće zasjedati, a iduću će sjednicu imati za dva tjedna.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ljetovanje, mediji, kampanja, tihomir orešković, brijuni