Hrvatska

GDJE SU?: Svečanoj sjednici Sabora nazočilo tek dvadesetak zastupnika

Nije bilo puno saborskih zastupnika i zbog toga sam zaista jako tužan.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Svečanoj sjednici kojom se Hrvatski sabor, u nazočnosti državnog vrha i uzvanika u subotu prisjetio povijesne odluke o suverenosti i samostalnosti Hrvatske koju je donio prije 25 godina, nazočilo je samo dvadesetak zastupnika, što je ogorčilo neke od prisutnih zastupnika i gostiju.


 "Zaista sam ponosan na 25 godina samostalnosti i suverenosti: Napravili smo velike stvari u Hrvatskoj, danas smo odali i priznanje predsjedniku Tuđmanu, braniteljima i svima koji su se borili za Hrvatsku, ali sam malo i tužan, ako pogledate sabornicu, ona nije popunjena. Nije bilo puno saborskih zastupnika i zbog toga sam zaista jako tužan", rekao je novinarima tehnički ministar vanjskih poslova Miro Kovač.

 

Među rijetkim zastupnicima koji su nazočili svečanosti bila je i nezavisna Gordana Rusak, koja izostanak kolega smatra sramotnim.

 

"Sramota je što se danas saborski zastupnici nisu pojavili. Ako to nisu učinili već iz razloga što je to njihovo radno mjesto, mogli su iz pijeteta prema domovini", rekla je Rusak. Ocijenila je kako je politička situacija u Hrvatskoj teža nego ikad, ali i dodala kako osobno "vjeruje da poslije oblaka dolazi sunce".

 

Izostanak kolega zastupnika SDP-ovu Gordanu Marasu ne smeta. "Svi danas slavimo Dan hrvatske državnosti, svi smo uz hrvatsku reprezentaciju u Francuskoj i ponosni na svoju domovinu. Bitno je da izrazimo tu svoj stav i da smo danas sa sportašima, ali u mislima i s onim što se događalo prije 25 godina, ponosni na Hrvatsku. Ne trebamo od toga raditi teme, osim one koja je najbitnija, a to je da je danas je 25 godina hrvatske samostalnosti", ocijenio je Maras.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

dan državnosti, sabor