Hrvatska

IVAN VILIBOR SINČIĆ: U kandidatima za ustavne suce vidim pripremu za rušenje presude Bandiću, Liniću i Karamarku

Toga nije bilo ni na Divljem zapadu.

Piše: PolitikaPlus

Predsjednik Živog zida i saborski zastupnik Ivan Vilibor Sinčić na Facebooku je komentirao današnji zahtjev premijera Tihomira Oreškovića za ostavkom svojih potpredsjednika Vlade, lidera HDZ-a i Mosta, Tomislava Karamarka i Bože Petrova. 

 

"Premijer traži ostavku dva potpredsjednika Vlade. Onih koji su njega, nikad izabranog od naroda, postavili na to mjesto. To je premijerov puč protiv koliko toliko izabranih Karamarka i Petrova. Toga nije bilo ni na Divljem zapadu", napisao je Sinčić na Facebooku.

 

 

IZBOR ZA ČLANOVE USTAVNOG SUDA

 

Izbor za članove ustavnog suda me podsjeća na fiktivni natječaj u Vukovaru. Unaprijed se zna tko će dobiti. Trideset ljudi odavde nije se trebalo ni truditi, unaprijed se sve znalo. Ustavni sud je politički sud. Ovo je trijumf politikanstva, politizacije institucija, ovo je trijumf dekadencije političkih institucija. Ustavni sud je dosad bila institucija koja je branila Status quo.

 

U ovim kandidatima vidim pripremanje za rušenje presude Bandiću, Liniću i Karamarku. Neću poduprijeti nijednog od ovih kandidata.

 

 

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

sinčić, živi zid