Hrvatska

DONACIJA: Liječnička komora donirala sredstva za obnovu Vodotornja u Vukovaru

Hrvatska liječnička komora (HLK) donirala je 50 tisuća kuna za planiranu obnovu vukovarskog Vodotornja.

FOTO: Press
Piše: PolitikaPlus

Hrvatska liječnička komora (HLK) donirala je 50 tisuća kuna za planiranu obnovu vukovarskog Vodotornja. Donaciju je, na danas upriličenoj svečanosti u Središnjem uredu HLK-a,  gradonačelniku grada Vukovara Ivanu Penavi predao predsjednik HLK-a mr. sc. Trpimir Goluža dr. med.


„Vlastitim primjerom želimo pokazati da svatko u društvu može konstruktivno djelovati i izvan uskih okvira svoje temeljne djelatnosti. Konkretnim djelima potvrđujemo vjerodostojnost izgovorene riječi! Hrvatska liječnička komora zalaže se i zalagat će se za uvažavanje neupitnih društvenih vrijednosti: znanja, odgovornosti, rada i poštenja pri čemu promoviramo i promovirat ćemo hrvatske nacionalne interese. Vukovar je hrvatska svetinja, a Vodotoranj simbol hrvatskog zajedništva, ustrajnosti, žrtve i pobjede. Kao takvi i grad i toranj zaslužuju potporu svakog hrvatskog građana, institucije i organizacije.“, istaknuo je mr. sc. Goluža dr.med. 


Gradonačelnik Penava izrazio je zahvalnost HLK-u za danu pomoć za obnovu simbola stradanja i obrane teritorija cijele Republike Hrvatske, a ne samo Vukovara.


“Ideja projekta obnove našeg vodotornja  jest  da  vukovarski Vodotoranj postane trajna „živa“ uspomena na hrvatsko zajedništvo u prošlosti, na snagu i uspjehe hrvatskih branitelja u obrani Vukovara i Hrvatske, ali i trajni pogled u budućnost naše Hrvatske, koja može biti snažna i uspješna samo na tragu zajedništva pokazanog tijekom najtežih vremena stvaranja hrvatske države“, izjavio je ovom prilikom gradonačelnik Penava. 


Podsjećamo, u sklopu  obnove samog Vodotornja planirano je i uređenje memorijalnog parka s dječjim igralištem i drugim društvenim sadržajima.


„Hrvatska liječnička komora u studenom će, povodom 25. godišnjice stradanja Vukovara, u istočnoj Slavoniji  održati niz aktivnosti kojima će odati priznanje, zahvalnost i poštovanje ljudima, događanjima i kraju koji je dao neizmjerno velik doprinos stvaranju samostalne i suverene hrvatske države“, najavio je predsjednik HLK-a, pozvavši i ostale komore i organizacije u društvu da slijede primjer Hrvatske liječničke komore.   

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

VUKOVAR, Hrvatska liječnička komora, VODOTORANJ, DONACIJA