Hrvatska

KRITIKA: Pauletić i Tepeš o Mesiću: On je ostarjela i ishlapjela karikatura političara!

Nije ni za očekivati da Mesić shvati kako je nebitni starčić kojem država više ne može plaćati fatamorganu.

Piše: PolitikaPlus

Zamjenik ministra turizma Robert Pauletić na Facebooku je oštro komentirao jučerašnji nastup bivšeg predsjednika Stipe Mesića, pogrdno ga nazvavši "ostarjelom i ishlapjelom karikaturom političara", ali i "starcem zaslijepljenim prividom o vlastitoj važnosti u tolikoj mjeri da čak fantazira o još jednoj kandidaturi za predsjednika Hrvatske".

 

"Božo Petrov & Co. prigovaraju mi i zamjeraju antifašizam! (...) Žalit ću se Ustavnom sudu i Sudu za ljudska prava u Strasbourgu!", skiči bivši predsjednik Mesić, ostarjela i ishlapjela karikatura političara, starac unakažen bolesnom potrebom za vlašću i zaslijepljen prividom o vlastitoj važnosti u tolikoj mjeri da čak, kako čujem, fantazira o još jednoj kandidaturi za predsjednika Hrvatske.

 

Njegova (zapravo podla) podmetanja da Boži Petrovu smeta njegov antifašizam (!), do kraja ogoljuju metode ultraljevičarske histerije proteklih mjeseci, programatske histerije (ili "pakla", kako hoćete) što silom teži da se u Hrvatskoj zbilja pojave fašistoidne tendencije! Samo da oni, profesionalni ultraljevičari, a zapravo profesionalni paraziti i neradnici koji godinama sisaju novac iz državnih sredstava (a sad to više ne mogu), opet dobiju smisao postojanja. To je i Mesićev moto: svi koji me ne vole i ne cijene su - fašisti! Ali realno, nije ni za očekivati da Mesić shvati kako je dokraja islužen i promašen političar, nebitni starčić kojem država više ne može plaćati fatamorganu da je još svjetski važan državnik. Ljudi moji, tko je sve bio predsjednik ove sirote države...

 

A Mesićeve izjave i sarkastično prozivanje Bože Petrova i Ivana Tepeša prokomentirao je i predsjednik stranke HSP AS.

 

Ono što je Mesić rekao i izmišljanje da smo mi protiv antifašizma govori osoba za koju znamo što je pjevao. Troškovnik tog ureda smo dobili, a mi smo naveli da s obzirom na 63 putovanja, morali bismo znati koja je točno uloga tih putovanja. Nikada nismo dobili adekvatan, zapravo nikakav odgovor. Uputili smo naš prijedlog izmjene dopune zakona za vrijeme prošle vlade, ali nikad nije došao u proceduru. Sad su to kolege iz Mosta uputile u proceduru – kazao je Tepeš za N1 te dodao:

 

Mesić je to u svom stilu na takav način prezentirao. Ne bih puno komentirao njegov stil, ali naravno da to ne stoji. Svi znamo što je on pjevao i ja ne vidim po čemu je on antifašist i kako se to mjeri.

 

Mesić je posumnjao u ustavnost ukidanja ureda.

 

Mora biti onako kako mora biti. Ako pravo poznaje žalbe, to je tako – zaključuje Tepeš.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

robert pauletić, stipe mesić