Tvrtke

ŽELIMO RASPRAVU: Koprivnički HDZ protiv prodaje Podravke, a evo i zašto

U koprivničkom HDZ-u pozivaju Vladu da preispita svoju odluku, provede kvalitetnu analizu i stručnu raspravu, kako bi se donijela ispravna odluka o daljnjoj budućnosti Podravke.

Piše: PolitikaPlus

Koprivnički HDZ-a protivi se prodaji Podravke jer to smatraju lošim za Koprivnicu i Hrvatsku, pozivajući Vladu da preispita svoju odluku o skidanju Podravke s popisa strateških i tvrtki od posebnog interesa kako bi ju se privatiziralo.

 

 "Bez obzira na sve radnje koje su prošla vlada na čelu s SDP-om i Uprava Podravke odradile s ciljem pripreme Podravke za prodaju, koprivnički HDZ i tada je, kao i danas protiv takve prodaje Podravke jer smatramo da je to loše za Koprivnicu i Hrvatsku", navode u četvrtak u priopćenju.

 

U koprivničkom HDZ-u pozivaju Vladu da preispita svoju odluku, provede kvalitetnu analizu i stručnu raspravu, kako bi se donijela ispravna odluka o daljnjoj budućnosti Podravke.

 

"Podravka je bila i u budućnosti bi trebala biti glavni generator razvoja poljoprivrede i gospodarstva ovoga kraja i Hrvatske", zaključuju u priopćenju.

 

Vlada je u srijedu na telefonskoj sjednici s popisa trgovačkih društava od strateškog i posebnog interesa 'skinula' osam tvrtki, za koje se predviđa privatizacija - Podravku, ACI, Končar-elektroindustriju, Petrokemiju, Croatia Airlines, Luku Rijeka, Croatia banka te Croatia osiguranje. 

 

U obrazloženju odluke Vlada navodi da je Nacionalnim programom reformi za 2016. kao jedna od reformskih mjera navedeno i poboljšanje raspolaganja i upravljanja državnom imovinom, odnosno reevaluacija strateške imovine i smanjenje državnog portfelja trgovačkih društava, u cilju revizije popisa trgovačkih društava od strateškog i posebnog interesa, temeljem analize njihovog poslovanja i važnosti. Cilj je te mjere i priprema za privatizaciju i prodaju nestrateških trgovačkih društava, a s krajnjim ciljem smanjenja proračunskog deficita i javnog duga te povećanja kreditnog rejtinga države.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

podravka, hdz, koprivnica