Zagreb

SKUPŠTINA: Bandićeva stranka vidi HDZ kao partnera nakon Kosorove ostavke

Jelena Pavičić Vukičević: HDZ-u mjesto predsjednika zagrebačke Gradske skupštine.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Potpredsjednica zagrebačke Gradske skupštine Jelena Pavičić Vukičević (stranka Bandić Milan 365) u utorak je, nakon ostavke Darinka Kosora (HSLS) na mjesto predsjednika Gradske skupštine, najavila da će se na sljedećoj sjednici 19. svibnja izabrati novi predsjednik koji bi trebao biti iz HDZ-a.


Na idućoj sjednici "presjeći ćemo agoniju koja nam se događala" i  dobiti čistu situaciju da se zna tko je pozicija, a tko je opozicija, istaknula je Pavičić Vukičević na konferenciji za novinare. Do te sjednice Kosor će formalno ostati predsjednikom Gradske skupštine jer još nije potpisao ostavku.


Bandićeva stranka vidi HDZ kao partnera


Na pitanje novinara vidi li sebe na mjestu predsjednice zagrebačke Gradske skupštine, odgovorila je kako se ne vidi na tom mjestu niti joj je ponuđeno, već kao partnera očekuje HDZ. Podsjetila je kako je Klub HDZ-HSP AS-BUZ podržao gradski proračun, što je znak da su spremni na razgovor o formiranju većine u Gradskoj skupštini.


Komentirajući Kosorovu ostavku, podsjetila je da on prije šest mjeseci nije podržao gradski proračun, što je bio razlog za ostavku puno ozbiljniji od razloga koje Kosor danas navodi. No, tada je Domovinska koalicija, čiji je član i HSLS, bila u neizvjesnim pregovorima s Mostom, pa je Kosor pričekao da vidi kako će se situacija razviti. "Kada se situacija razvila povoljno, on je kao iskusni političar zamrznuo svoj profesionalni status predsjednika Gradske skupštine, postao je volonter i nastavio se baviti nacionalnom politikom", rekla je. 


Legitimno je da se Kosor počeo pripremati za lokalne izbore sljedeće godine, no to se ipak ne smije raditi na takav način, kaže Pavičić Vukičević koja smatra da je dao ostavku i zato što nije uspio kontrolirati gradonačelnika Milana Bandića. Također je optužila Kosora da se okoristio GUP-om iz 2001. godine, kada je bio Bandićev zamjenik, kako bi izgradio vilu na Pantovčaku. 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

darinko kosor, skupština, milan bandić, hdz