Hrvatska

IZBORI: HSU 6. svibnja bira predsjednika, Hrelja ima dva protukandidata

Nema novaca za protukandidate.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Nakon osam godina i dva predsjednička mandata na čelu HSU-a, aktualni bi predsjednik Silvano Hrelja 6. svibnja na unutarstranačkim izborima trebao odmjeriti snage s dvoje protukandidata – Lidijom Ivandijom i Ivanom Margaretićem, koji ga ovih dana u medijima prozivaju zbog nekorektnosti i opstrukcije.


Nema novaca za protukandidate


"Za kampanju nismo dobili ni kune financijske potpore HSU-a. Za sve se odgovornost prebacuje na niže razine, a odgovor je uvijek kako stranka nema novaca", požalila se u ponedjeljak Hini predsjednica osječke Županijske organizacije HSU-a Lidija Ivandija.


Ističe kako u Središnjici nisu mogli dobiti čak ni popis delegata. "Apsurdno je da za to navodno nisu zaduženi ni glavna tajnica niti sam predsjednik Hrelja, već mi moramo zvati svakog županijskog predsjednika osobno i moliti popis delegata, a oni će nam ih dati 'ako to dozvole delegati te županije' ", kaže Ivandija.


Upozorava i na činjenicu da web stranica HSU-a uopće nije osvježavana novim informacijama o izborima. "Samo piše da je kandidacijski postupak otvoren i da su u tijeku unutarstranački izbori. Piše također i da će izborna skupština biti najvjerojatnije 29. travnja, a još se prije mjesec i pol dana znalo da je datum skupštine 6. svibnja", navodi ta 48-godišnja Hreljina protukandidatkinja.


Kaže kako kao najmlađa kandidatkinja ne želi da stranka okuplja samo umirovljenike, već se ubuduće treba otvoriti mlađim biračima.


Ivandija također poručuje kako je jednom čovjeku dva mandata posve dovoljno da bude na čelu stranke. "HSU ne može radikalno mijenjati svoj program, ali zato može promijeniti način vođenja stranke, kao i politiku prema drugim umirovljeničkim strankama", rekla je.


Drugi Hreljin protukandidat, predsjednik dubrovačke županijske organizacije Ivan Margaretić bio je nedostupan za komentar.


Hrelja za kampanju neće potrošiti ni kunu


Sadašnjeg predsjednika HSU-a Silvana Hrelju, međutim, ne brine previše predsjednička kampanja. Trenutno mu je, kaže, prvi prioritet peticija protiv povećanja police dopunskog zdravstvenog osiguranja.


"Za vlastitu kampanju ne planiram potrošiti ni jednu kunu. Ako netko ne prepoznaje ono što sam do sada radio, što da mu radim", kaže Hrelja.


Što se tiče navodne uskrate financiranja protukandidatima, poručuje kako su im sredstva odobrena u okviru odluke Središnjeg odbora da ih financiraju matične županijske organizacije koje su ih i kandidirale.


A kada je riječ o web stranicama, protukandidatima odgovara kako znaju tko radi te stranice, pa da su zatražili da budu na tim web stranicama, to bi i bili. "Što da im ja to nudim, oni su mi protukandidati", čudio se.


Izbora se, tvrdi, ne boji. "Došao sam na čelo stranke voljom naših delegata i mogu otići njihovom ili svojom voljom. Ne bi ni to bio smak svijeta", poručio je Hrelja.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

izbori, silvano hrelja, hsu