Hrvatska

ODLUKA: SABA RH: Nećemo na državnu komemoraciju u Jasenovac!

'Hrvatskoj i međunarodnoj javnosti poručujemo da je dosta uvreda, prijetnji, poniženja, manipuliranja povijesnim činjenicama, izjednačavanja s nacifašističkim i zločinačkim režimima i odnosom vlasti i državnih dužnosnika prema istinskim vrijednostima hrvatskog antifašizma.'

Piše: PolitikaPlus

akon sveobuhvatne analize aktualnih događanja u pogleda obilježavanja 71. obljetnice proboja logoraša iz Ustaškog koncentracijskog logora Jasenovac, SABA RH donijela je odluku o nesudjelovanju na komemoraciji koji se održava 22.travnja 2016, kažu u priopćenju.


Hrvatskoj i međunarodnoj javnosti poručujemo da je dosta uvreda, prijetnji, poniženja, manipuliranja povijesnim činjenicama, izjednačavanja s nacifašističkim i zločinačkim režimima i odnosom vlasti i državnih dužnosnika prema istinskim vrijednostima hrvatskog antifašizma.


SABA RH odat će poštovanje i izraziti pijetet žrtvama ustaškog zločinačkog režima u Spomen području Jasenovac u nedjelju 24.travnja 2106. godine u 10 sati.


Pozivamo građane Repulike Hrvatske, bivše logoraše i njihove potomke, udruge antifašističkih boraca i antifašista, organizacije civilnog društva i političke stranke da nam se pridruže u dostojanstvenom mimohodu sjećanja i osude režima NDH.


Po završetku skupa održat će se konferencija za novinare na kojoj ćemo detaljno informirati javnost o razlozima i motivima naše odluke. 

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

antifašisti, jasenovac, saba rh