Crna kronika

ANTE ŠPRLJE: 'Oslobađanje Šešelja tužan dan za civilizaciju i 21. stoljeće'

'Danas ponovo gore Slavonija, Baranja, okolica Sarajeva, Zvornik i Mostar, ponovo su zapaljene kuće, i ponovo su ubijeni, silovani i opljačkani ljudi.'

Piše: PolitikaPlus/Hina

Ministar pravosuđa Ante Šprlje izjavio je u četvrtak u Osijeku da je oslobađaujća presuda Vojislavu Šešelju tužan dan za civilizaciju i 21. stoljeće, najavivši da će Hrvatska pozvati Haaško tužiteljstva da uloži žalbu na takvu odluku, kako bi se ispravila nepravda.


U izjavi medijima, ispred zgrade osječkog zatvora, Šprlje je izrazio razočaranost presudom, kazavši kako danas "ponovo gore Slavonija, Baranja, okolica Sarajeva, Zvornik i Mostar, ponovo su zapaljene kuće, i ponovo su ubijeni, silovani i opljačkani ljudi".


"Moram napomenuti da su na Međunarodnom kaznenom sudu za Ruandu osuđena trojica novinara, koji nikad nisu uzeli nož ili pušku u ruke, nego su samo poticali na mržnju i ubojstva. Za takvu istu, i još goru stvar, danas je jedan zločinac oslobođen", poručio je ministar Šprlje izrazivši nadu da će to u žalbenom postupku biti ispravljeno.


Na upit novinara što hrvatsko pravosuđe sada može učiniti, Šprlje je kazao kako će Hrvatska od Haaškog tužiteljstva zatražiti da uloži žalbu i čekati kako će taj postupak završiti, a pokrenuti će i određene postupke, s obzirom da Šešelj nastavlja širiti mržnju na Balkanu što je, prema hrvatskom zakonu, kažnjivo djelo.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

vojislav šešelj, ante šprlje, haag