Hrvatska

USKRSNA ČESTITKA: Kardinal Bozanić čestitao Uskrs državnom vodstvu: Neka vas prati nada u povjerenim službama

Želim da uskrsna radost ispuni Vaša srca kako bi mogli biti nositelji napretka na dobro hrvatskog naroda, naše Domovine i svih njenih građana.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić čestitao je u subotu Uskrs hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović, predsjedniku Hrvatskog sabora Željku Reineru i premijeru Hrvatske Tihomiru Oreškoviću te im poželio da ih prati nada u obavljanju odgovornih službi koje su im povjerene.

 

Kardinal Bozanić zahvalio je predsjednici Republike Kolindi Grabar Kitarović na uskrsnim čestitkama te joj čestitao Uskrs riječima: "Bog Otac žrtvovao je svoga Sina kako bi čovječanstvu pokazao da se po milosrdnoj ljubavi koja se predaje za bližnje otvara vječnost i nepropadljivost. Tako nam je otvorio vrata vječnoga života i obnovio naše ljudsko dostojanstvo u kojem živimo kao ljudi koji svoj život i rad gledaju u perspektivi vječnosti. Poštovana gospođo Predsjednice, molim Uskrslog Gospodina da Vama, Vašoj obitelji, kao i Vašim suradnicima, podari obilje svoga nadahnuća u radu za dobro naše Domovine te Vam od srca želim sretan Uskrs".

 

U uskrsnoj čestitki predsjedniku Hrvatskoga sabora akademiku Željku Reineru, kardinal Bozanić je naglasio kako u slavlju svetkovine Uskrsa Gospodin Isus otkriva da izvan Božjeg milosrdnog pogleda ne ostaje nitko tko s ljubavlju daruje život za svoje bližnje. "Neka Vas uskrsli Gospodin tim pouzdanjem osnaži u odgovornoj službi koju vršite za dobro hrvatskog naroda, naše Domovine i svih njezinih građana", napisao je kardinal Reineru te njemu i obitelji, kao i svim zastupnicama i zastupnicima poželio sretan i blagoslovljen Uskrs ispunjen radošću i nadom.

 

Premijeru Oreškoviću kardinal Bozanić je napisao da je Isusovo uskrsnuće od mrtvih, njegov prijelaz iz muke i smrti u život, izvor snage i pouzdanja onima koji ga žele nasljedovati na putu ljubavi i predanja u radu za dobro bližnjih. "Dok slušamo njegove riječi 'Ne bojte se!' u nama jača vjera da milosrdna ljubav zaista pobjeđuje smrt i neprijateljstva te omogućuje da se i u tami groba pojavi svjetlo nade. Neka Vas ta nada prati u vršenju odgovorne službe koja Vam je povjerena", poručio je kardinal premijeru Oreškoviću te njemu i obitelji, kao i svim suradnicima, čestitao Uskrs.

 

 "Želim da uskrsna radost ispuni Vaša srca kako bi mogli biti nositelji napretka na dobro hrvatskog naroda, naše Domovine i svih njenih građana", stoji u čestitki kardinala Bozanića premijeru Oreškoviću.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

josip bozanić, kardinal