Sport

TRENER: Damir Burić:Znam kako se možemo suprostaviti Dinamu!

Nadam se da ćemo skinuti taj ogrtač straha i odgovornosti i da ćemo ući slobodnije u utakmicu jer jedino se na taj način možemo suprostaviti Dinamu.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Trener nogometaša Hajduka Damir Burić u subotu je najavio kako će njegova momčad u sutrašnjoj prvenstvenoj utakmici protiv Dinama na Poljudu pokušati popraviti dojam loše igre pružene protiv istog protivnika u prvoj polufinalnoj utakmici nogometnog Kupa u kojoj je zagrebačka momčad na Poljudu pobijedila Splićane sa 2-0.


"Pokušat ćemo popraviti dojam iz kup utakmice protiv Dinama. Vidio sam dobru reakciju moje momčadi nakon te utakmice i u razgovoru s igračima i u analizama te agresivnost na treningu a to je meni dobre naznaka da bi mogli biti puno bolji nego u nedavnoj kup utakmici," rekao je Burić na konferenciji za novinare najavljujući nedjeljni derbi hrvatskog nogometa koji će se s početkom u  15 igrati na Poljudu.

 

Burić je naglasio kako se nada da će Hajduk u prvenstvenoj utakmici protiv Dinama od prve minute pokazati pravu reakciju i  pravo lice.

 

"Nadam se da ćemo skinuti taj ogrtač straha i odgovornosti i da ćemo ući slobodnije u utakmicu jer jedino se na taj način možemo suprostaviti Dinamu," kazao je Burić.

 

Po Burićevom tumačenju pred Hajduk se stavljaju zadaci da se"nosi" sa Rijekom i Dinamom ali je pritom naglasio kako ti klubovi imaju bolje uvjete, bolju infrastrukturu, bolju materijalnu situaciju i godinama ne mijenjaju momčad nego je samo pojačavaju."Mi želimo i trudimo se 'nositi' s Rijekom i Dinamom ali objektivno govoreći, ako pogledate naše uvjete i što smo uložili a koliko smo dobili onda bi netko mogao tražiti recept od nas i kazati kako to Hajduk uspije uložiti ništa a dobiti tako puno,"  rekao je Burić i naglasio da on daje zadnji atom snage za Hajduk jer voli i poštuje taj klub.

 

"Ali, očekujem i od drugih malo više poštovanja i respekta jer tada bi nam bilo lakše raditi a ovako je teško," kazao je Burić i naglasio da se to odnosi na "sve nas u klubu".

 

Pri tomu istaknuo kako on nikada nije govorio da će Hajduk biti prvak ili osvajač kupa jer je svjestan uvjeta u kojima klub radi.

 

Na novinarsko podsjećanje kako je predsjednik Uprave Hajduka Marin Brbić ouči početka ove sezone najavio borbu Hajduka za osvajanje titule prvaka Hrvatske i Kupa, Burić je uzvratio: "onda ću ja korigirati predsjednika ovdje odmah.""Ako je tako rekao, nije tako mislio, jer naša interna komunikacija nije takva," dodao je Burić i naglasio da su interesi Hajduka "iznad bilo čijih pojedinačnih interesa i iznad svih nas." "Ako danas sutra klub kaže-trener nije dovoljan, da trener mora otići ća, ja ću biti prvi koji će ići ća, ja uopće nemam problema s tim. Meni je najvažniji napredak igrača, kluba i postavljanje novih standarda i podizanje vrijednosti u omladinskoj školi i podignuti uvjete rada," poručio je Burić

 

Na upit kako komentira postupak sportskog direktora Hajduka Gorana Vučevića koji je u petak stavio svoj mandat na raspolaganje, Burić je rakao kako Vučević jako kvalitetan stručnjak koji je u nogometu prošao sve."Način na koji se prema njemu odnosi, to je sve samo nije fer," poručio je Burić i naglasio da Vučević 24 sata radi za interese kluba."Vučević za klub radi od jutra do sutra, i onda ne mogu govoriti neke negativnosti o njemu, dapače meni  je potreban takav tip čovjeka koji radi za klub 24 sata," zaključio je Burić


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hajduk, damir burić