Hrvatska

REFORMSKI PRIJEDLOG MOSTA: Most želi žestoko rezati prava ministrima, što će na to reći Domoljubna koalicija?

Ministri više neće imati pravo na auto i službenog vozača 0-24, manji limiti i za hotele, mobitele.

Piše: PolitikaPlus

Iz Mosta nezavisnih lista objavljeno je kako je njihov prijedlog racionalizacije troškova spreman te da će se na taj način uštedjeti ''deseci milijuna kuna'' poreznih obveznika.

 

''[MOST PRIPREMIO PRIJEDLOG RACIONALIZACIJE TROŠKOVA KOJIM ĆE SE GODIŠNJE UŠTEDJETI DESECI MILIJUNA KUNA POREZNIH OBVEZNIKA]

Nakon provedene analize troškova, ministrica uprave Dubravka Jurlina Alibegović (Most nezavisnih lista) u Vladinu je proceduru uputila prijedlog izmjene Odluke o uvjetima korištenja službenih automobila, mobilnih telefona, redovnih zrakoplovnih linija, poslovnih kreditnih kartica, sredstava reprezentacije te načinu odobravanja službenih putovanja'', stoji u njihovoj objavi na Facebooku.

 

Podsjetimo ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić, najavljivao je racionalizaciju u svom ministarstvu, a nedavno je povukao i potez kojim je te najave i potvrdio.On je naime već ukinuo pravo na službeni automobil zamjenicima, pomoćnicima i šefovima policije te ih je dodijelio policijskim službenicima na terenu.

 

S druge strane ova najava iz Mosta dolazi nakon što je propao njihov prijedlog izmjene Zakona o beneficijama saborskih zastupnika. Za propali pokušaj izmjene Zakona optužili su HDZ i SDP, ali i dalje tvrde u Mostu, ne odustaju od ovog prijedloga kojeg najavljuju za sljedeći saziv Sabora.

 

Prema tom prijedlogu, ministri više neće imati neograničeno pravo na službenog vozača i automobil 24 sata dnevno, sedam dana tjedno!Analiza je pokazala kako su korisnici državnog proračuna 2013. godine na troškove službenih automobila (lizing, gorivo, servis, osiguranje...) potrošili 405 milijuna kuna.Uvode se i limiti na službene mobitele. Primjerice, zamjenici i pomoćnici ministara koji dosad nisu imali limite moći će mjesečno potrošiti 300 kuna. Državni dužnosnici moći će putovati zrakoplovima samo za službene potrebe i na temelju putnog naloga – što dosad nije bilo propisano. Novost je i obveza primjene pravila javne nabave prilikom kupnje zrakoplovnih karata radi smanjenja troškova prenosi Večernji list.

 

[MOST PRIPREMIO PRIJEDLOG RACIONALIZACIJE TROŠKOVA KOJIM ĆE SE GODIŠNJE UŠTEDJETI DESECI MILIJUNA KUNA POREZNIH...

Posted by MOST nezavisnih lista on 8. ožujka 2016
 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

TROŠKOVI, POLITIČARI, MOST