Hrvatska

ZAGREBAČKA HVIDRA: Poštujemo Borkovića, ali Brkić smatramo boljim kandidatom za ministra

Diploma ne igra ulogu u odabiru ministra, bitan je Brkićev rad i stručnost kao budućeg ministra.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Udruga hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata (HVIDR-a) Zagreba i Zagrebačke županije objavila je u utorak kako podržava Milijana Brkića za mjesto ministra branitelja ocijenivši da je on najbolji kandidat te ističući kako od predsjednika Vlade Tihomira Oreškovića očekuje da imenuje ministra za nekoliko dana.

 

Ante Tandara, predsjednik zagrebačke HVIDR-e, ocijenio je na konferenciji za novinare kako ratni vojni invalidi učlanjeni u HVIDR-u Grada Zagreba, iskazuju svoju razočaranost što braniteljska i stradalnička populacija još uvijek nema svog resornog ministra branitelja. Iz dana u dan problemi hrvatskih branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata bivaju sve teži i složeniji, rekao je Tandara i dodao kako "očekuju od predsjednika Vlade da što prije okonča ovu političku trakavicu".

 

Rekao je kako je Milijan Brkić domoljub, dragovoljac i ratni pripadnik Jedinice specijalne policije Alfa, a kao ratnik i branitelj iskazao se na svim prvim crtama bojišta u Domovinskom ratu. Svojim organizacijskim i profesionalnim iskustvom dokazao se u Domovinskom ratu te ustrojavanju i vođenju Ministarstva unutarnjih poslova, rekao je.

 

Upitan od novinara što misli o Branku Borkoviću - Mladom Jastrebu kojeg su kao kandidata za ministra branitelja predložili branitelji Vukovara, Tandara je rekao kako svi imaju pravo kandidirati se te kako poštuju Borkovića, ali smatraju Brkića boljim kandidatom. 

 

Novinari su pitali i što misli o slučaju prepisivanja Brkićevog diplomskog rada, Tandara je rekao da mu ta diploma ne igra ulogu i da je bitan Brkićev rad i stručnost kao budućeg ministra.  Od njega očekuju, među prvim potezima, da ukine tzv. razdvajanje braniteljskih mirovina na opći i posebni dio, prestanak braniteljskog prosvjeda ispred resornog ministarstva koji traje više od 500 dana te skrb o braniteljima HVO-a.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ante tandara, milijan brkić, branitelji