Zagreb

OSUDA : 'Tražimo da se Bernardić ispriča braniteljima i njihovim obiteljima'

Bernardić vrijeđa i omalovažava pripadnike HOS-a uspoređujući ih sa 'zločincima'.

Piše: PolitikaPlus

Stranka Desno i Savez udruga dragovoljaca HOS-a (SUDHOS) oštro osuđuju izjave g.  Davora Bernardića ( SDP ) na obilježavanju 72. godišnjice formiranja Desetog zagrebačkog korpusa u  kojima vrijeđa i omalovažava pripadnike HOS-a  uspoređujući ih sa „zločincima“.Vedran Novokmet, dopredsjednik stranke DESNO zgrožen je izjavom g. Bernardića te upozorava da je  napad na pripadnike HOS-a, koji su branili prve linije hrvatskih bojišnica nedopustiv, te je ovo zapravo   napad  na sve branitelje koji su podnijeli ogromnu žrtvu u stvaranju neovisne hrvatske države. Podsjećam  gospodina Bernardića da su odlukom  prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, postrojbe HOS- a  su sastavnica hrvatske vojske. Napominjem da protiv ijedne postrojbe HOS-a ili ijednog pripadnika
HOS-a nije pokrenut postupak pred domaćim ili međunarodnim sudovima zbog počinjenja ratnog zločina.Ovim putem pozivam gospodina Bernardića da se ispriča braniteljima i njihovim obiteljima koje su  izgubile svoje najbliže u domovinskom ratu.
Borislav Barišić, predsjednik SUDHOS-a oštro osuđuje napade na pripadnike HOS-a za koje smatra da su  simbol domovinskog rata. Pita se Barišić da li bi danas imali samostalnu hrvatsku država da 91“ nije bilo  pripadnika HOS-a i ostalih branitelja koji su podnijeli žrtvu- svoje živote na oltar domovine.


Upozoravam dotičnu gospodu da ako već ne žele pomoći hrvatskim braniteljima, a to su pokazali dok su obnašali vlast, da  pripadnike HOS-a  i branitelje ostave na miru.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

BRANITELJI, HOS, DAVOR BERNADUĆ