Svijet

WASHINGTON: Pentagon Kongresu predlaže zatvaranje Guantanama

Glasnogovornik Pentagona Jeff Davis izjavio je da administracija planira iskoristiti krajnji rok i predstaviti svoj detaljni prijedlog za zatvaranje objekta u kojem se još uvijek nalazi 91 zatvorenik.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Pentagon bi u utorak Kongresu trebao predati dugo najavljivani plan predsjednika Baracka Obame za zatvaranje američkog vojnog zatvora u zaljevu Guantanamo.

 

Obama koji o zatvaranju kaznionice u američkoj vojnoj bazi na Kubi govori od početka svog prvog mandata 2009. traži da se njegovo obećanje ispuni prije napuštanja dužnosti sljedećeg siječnja, prenosi Reuters.


Glasnogovornik Pentagona Jeff Davis izjavio je da administracija planira iskoristiti krajnji rok u utorak i predstaviti svoj detaljni prijedlog za zatvaranje objekta u kojem se još uvijek nalazi 91 zatvorenik.


Američki dužnosnici su izjavili da plan predviđa slanje dijela zatočenika u njihove domovine ili treće zemlje, dok bi preostali, kojih je najvjerojatnije nekoliko desetaka, završili u najstrože čuvanim zatvorima u SAD-u. Kongres je zabranio takve transfere u SAD još 2011. 


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zatvori, pentagon, sad