Hrvatska

KOMENTAR: Josipa Rimac se izjasnila što misli o funkciji ministrice branitelja

U vrijeme Domovinskog rata bila sam dijete, a ta časna dužnost pripada onima koji su stvarali Hrvatsku, kazala je Rimac.

Piše: PolitikaPlus

Tko će biti ministar branitelja? Upražnjeno ministarsko mjesto u Savskoj 66 još je na čekanju nakon što Mijo Crnoja nije pošteno ni stigao ugrijati fotelju.

 

Spekuliralo se proteklih dana o nekoliko raznih imena, a ono što je sigurno je da to neće biti Miodrag Demo, zastupnik stranke BM365 i predsjednik saborskog Odbora za ratne veterane, koji je u nekoliko navrata demantirao te spekulacije. Kako je Milijan Brkić zamrznuo svoj mandat u Saboru, odmah se posumnjalo da je on taj, ali on je najavio da će se baviti strankom jer kako je rekao - 'glavni tajnik HDZ-a ima puno posla'.

Jedan od glavnih uvjeta prosvjednika, koji su već dva Božića proveli u šatoru ispred ministarstva, jest taj da ministar dolazi iz njihove populacije pa je stoga u najmanju ruku čudno zazvučala mogućnost da ministarstvo preuzme Josipa Rimac, bivša gradonačelnica Knina. Njezino ime spominjalo se u kombinacijama kada se sastavljala Vlada kao moguća ministrica Uprave, ali je iz toga ispala jer se Most usprotivio.

 

Rimac je pak za tportal potvrdila da se njezinim imenom spekulira, ali i smatra da kao netko tko je u vrijeme rata bio dijete nema pravo obnašati funkciju ministra branitelja.

 

"Da, spekulira se, a ja vjerujem da će braniteljska populacija i stranačko vodstvo iznjedriti najboljeg kandidata. U braniteljskoj populaciji ima puno onih koji tu dužnost mogu obnašati. Kao gradonačelnica grada u kojem se obilježava najvažniji dan hrvatskih branitelja odlično sam surađivala sa svim udrugama i zajedno smo promicali istinu o Domovinskom ratu. To je moj doticaj s braniteljskom populacijom jer kao što znate, u vrijeme Domovinskog rata bila sam dijete, a ta časna dužnost pripada onima koji su stvarali Hrvatsku", kazala je Rimac.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

MINISTARSTVO, BRANITELJI, JOSIPA RIMAC