Hrvatska

MINISTAR BRANITELJA: Mijo Crnoja: U fokusu mi neće biti registri već problemi braniteljske populacije

'I danas prigodom primopredaje Ministarstva branitelja dio medija najveću pozornost posvetio je izradi raznih registara, kao da je to najvažnije pitanje braniteljske populacije.'

Piše: PolitikaPlus

Ministar branitelja Mijo Crnoja priopćio je u ponedjeljak kako u fokusu njegova rada "neće biti bilo kakvi registri, nego egzistencijalni, socijalni i zdravstveni problemi braniteljske populacije". 


"I danas prigodom primopredaje Ministarstva branitelja dio medija najveću pozornost posvetio je izradi raznih registara, kao da je to najvažnije pitanje braniteljske populacije", istaknuo je Crnoja u priopćenju.


Crnoja naglašava da je tom prilikom jasno rekao kako se Ministarstvo kojem je on na čelu neće baviti izradom nikakvih registara, a svima koji su se na bilo koji način ogriješili o hrvatske zakone trebaju se baviti nadležne državne institucije, navodi se u priopćenju.


Novi ministar branitelja izazvao je uzbunu u javnosti kada je, prije nego što je postao ministrom, najavio da će se zalagati za objavu registra izdajnika nacionalnih interesa Hrvatske, za što je dobio potporu predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka.


U međuvremenu je na internetu objavljen "registar izdajnika", koji je pokrenuo umjetnički kolektiv Skroz kako bi "pomogao" državi da ne troši novce na njegovu objavu, a do danas se u njega upisalo više od 4500 "izdajnika", dok su iz Mosta poručili kako ne odobravaju objavu takvog registra uz upozorenje da bi inzistiranje na sličnim potezima moglo dovesti u pitanje suradnju s Domoljubnom koalicijom.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

registar izdajnika, mijo crnoja, branitelji